26 Eylül 2012

SADECE TADINA BAKMIŞLAR!!!..:))



KIYMALI YAPRAK SARMASI




Akşam yemeğine yapılan kıymalı yaprak sarmasının, sadece tadına bakmış bizimkiler..İyi ki sadece tadına bakmışlar, mazallah birde pişmiş mi diye kontrol etmeye kalktıklarında suç üstü yakalamasaydım onları, nice olurdu tenceremin doluluk oranı :))

Malzemeler: 

Yarım kg. yaprak, yarım kilo kıyma, 1 çay bardağı pirinç, 2 baş kuru soğan, 1 domates, 1 kırmızı biber, yarım demet maydanoz, 1'er yemek kaşığından az biber ve domates salçası, tuz, karabiber, yağ ve üstü için ayrıca 1 kaşık salça..

Yapılışı:

-Yaprağımızı sıcak sudan geçirip fazla tuzunu atalım. Saplarını ayıtlayalım.



Resim internetten:)

-Soğan, kırmızı biber, domates ve maydanozu rondoda kıyalım.
-Kıydığımız malzeme içine kıymayı, pirinç ve salçalarını ekleyelim. Tuz ve baharatını atalım.
-Ve itina ile saralım:)





Resimler internetten:)

Sarma işlemi bitince tencerenin altına maydanoz ve yaprağın saplarını koyalım ve tencereye sarmaları dik dizelim.

1 bardak ılık su içine 1 yemek kaşığı salça ve yağımızı koyup inceltelim. Tencerenin üstüne bu suyu gezdirelim.

Salçalı sudan sonra sarmaların üstüne ağırlık yapması için bir tabak kapatıp, kapak hizasına kadar sıcak suyunu ekleyelim.

Kaynadıktan sonra altını kısıp yaklaşık 1 saat kısık ateşte pişirelim. 

Afiyet olsun.   


Bu da benim elimin lezzetinden:))



51 yorum:

  1. sarma olsun da neli olursa olsun...
    çok severim...
    bu arada sarmaları tencereye dik yerleştirmen ilgimi çekti...
    hiç böyle görmemiştim...
    ama güzel olmuş görüntü...
    bu arada tencerenin yarıısndan çoğu bitmiş...
    bize kalmadı mı ne :)))
    ellerine sağlık ablam...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ablam sorma tadına bakıyoruz diye yarısını koyup yemişler:)) Sana yine yaparım kuzum..ss

      Sil
    2. yap ablam yap senin elinden herşeyi yerim :))

      Sil
  2. off.olsa da ben de tadına baksam :) ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  3. Yaprak sarmasının akibeti her evde aynı galiba,yapımı uzun yemesi kolay.Tencereye dikine yerleştirmişsiniz,çok değişik.Afiyet olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hiç açılmıyor bu şekilde. Evet yeme kolay sarma zor iş.. Ama en güzel yemek bu galiba...

      Sil
  4. aynını bizde annem etli sarma yaptığında yaparız,ama ne yapalım ayol sizde bu kadar güzel yapmayın:)eline sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aFİYET OLSUN KUZUM..yİYİNDE BÜYÜYÜN İŞTE:)) aNNELER HEP BÖLE DER YE KUZUM YE KUZUM...sONRA KOŞ KİLO VERMEYE:))

      Sil
  5. Hahaha sadece dibi kalacakmis tencerenin..demekki okadar lezzetliki baslayinca durulmuyor :)) Ellerine saglik diyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım benim teşekkür ederim. :))) Birazını kurtardım gel beraber yiyelim..

      Sil
  6. VuslaTcım dolmaların nefis ki yarılamış seninkiler,çerez misali birer ikişer tadına bakmışlar :)) Yerleştirme usulune hayran kaldığımı bildirir,sevgilerimi gönderirim....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Mehtapcım, övgünle şımarttın beni . Sevgilerimle..

      Sil
  7. Yaprak sarması olurda yenmezmi,çerez gibidir..Ellerine sağlık nefis görünüyor..Kışın her hafta bir tencere sararız bizde..sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Afiyet olsun Nursenciğim. Afiyet bal olsun..Sevgilerimle.

      Sil
  8. Yaprak sarmasını kıymalı severim. Ellerinize sağlık. Yerken ama insan kendini kontrol edemiyor. Hiç yememişler canım :) tadına bakmak böyleyse yeselerdi nasıl olurdu:)) sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bencede Başakcım..Anne yemedikki daha sadece tadına baktık sende küçücük tencereyle yapmışsın diyorlar birde:))

      Yok kazanla yapacaktım:)))Sevgilerimle..

      Sil
  9. Sarmaları diziş şeklin çok değişik geldi biber dolmalarını dizer gibi ama akla mantıpa da uygun hani hepsi eşit pişer altta kalanın çok üstte kalanın az pişme derdi yok deneyeceğim valla :))

    çay ve simit

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dene tatlım, bu şekilde hiç açılma olmuyor ve hepsi eşit pişiyor. Tencereyi eğ dizmeye başla. Hele üstüne kapattınmı bir ağırlık harika pişiyor inan ki..

      Sil
  10. Hani derler ya bir tencere olsa yerim diye işte etli yaprak sarma için aynı duyguları besliyorum. Sizde çok güzel yapmışsınız, ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim İlhan bey.. Afiyetle yiyielim böyle güzel yemeklerimizi..

      Sil
  11. ARKADAŞLAR BU GÜN BANA GAREZİNİZMİ VAR ALLAH AŞKIN
    KARNIM AÇ DİYORUM EVDE YİYECEK BİR ŞEY YOK DİYORUM
    HANGİNİZİ ZİYARETE GİTSEM EN SEVDİĞİM ÇORBA EN SEVDİĞİM ZEYTİNYAĞLI
    VE ŞİMDİDE BİR TENCEREYİ BİLE YALNIZ YİYEBİLECEĞİM SARMA
    AĞLAMAK İSTİYORUM
    HAYIRLI GECELRR

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ağlama kuzum ben hemen yapar kargolarım sana:)) Canım benim...

      Sil
  12. :)))
    annemle benim hep yasadigim yaprak sarmasi krizi diyalogunu hatirlatti.
    sadece tadina bakdim ben annecigim;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım bizdede hep aynı muhabbet:))Sevgilerimle..

      Sil
  13. hah hah haaaa.
    annem lahana sarması yaptığında olur bu bizde de.
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lahanada aynı sevgili deep.. Sadece tadına bakıyor benimkiler..:))

      Sil
  14. Yaprak sarmasının her türlüsü kabulümdür bayılırız ailecek.Tek sorun sarması :( Afiyetler olsun nefis görünüyo,bana da beklerim canım
    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. iKİ KİŞİ DAHA KOLAY SARILIR GEL BİRLİKTE SARALIM:)) aFİYET OLSUN TATLIM..

      Sil
  15. Canım unutulur musun sen :)
    Ama gel gör ki,dünya telaşı işte.
    Epey kulaklarını çınlattık seyyahımla,dedim hemen bir uğrayayım,fırsat bu fırsat :):)
    Muhabbetle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çOK TEŞEKKÜR EDERİM SEVGİLİ ZEL UĞRAMANA BEN SIK SIK UĞRAYIP MARİFETLİ ELLERİNDEN ÇIKANLARA BAKIYORUM. öPTÜM SENİ..

      Sil
  16. ablacım şükret tadına bakan ben değilim bilmem anlatabildim mi :)
    ımmmm ellerine sağlık, bu arada sayende iki yeni şey görmüş oldum diziliş şekli vedem sapların koyulması :)))) neyse yeter bu kadar sulanmak kaçim ben en iyi öptüm ablam :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canımın içi bende seni öptüm. Hafta sonuna yap da ye:))) Sen bana gelmedin ben sana geleyim bari..ss

      Sil
    2. ah ablam ya gelmem mi hiç ben ekrandan şölee uzanıp tattım bile :))))gel gell ablacım herzaman beklerim kii bitanecik ablam benim :))

      Sil
  17. Demek tadı bu kadar nefiiiis ! hatta nepnefis ! Ellerinize sağlık , keşke tatma şansım olsaydı :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet keşke:))...Hoşgeldiniz sefalar getirdiniz. Sevgilerimle..

      Sil
  18. bu saatte bu nefis görüntü,
    hiç iyi olmadı benim için...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu fazla kilo aldırmaz..Ye yiyebildiğin kadar:))

      Sil
  19. selammm ya ben Ankaraya gelince sana kızı bıraksam nasıl olur tencerenin yarısını oda bitirir çok sever bayılır....tencereye dik koymak süper fikir bence ozaman üstüne kapak koymaya taş koymaya gerek yok dime...saplarıda kesin süper tat vermiştir...eline sağlık....sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olur tatlım niye olmasın seve seve..Tencereye dik koysamda üstüne küçük bir tabak kayarım genelde. Tencere altına ve üstüne attığım yaprak ve maydanoz sapları süper tat veriyor dene bence. Öptüm benden de sevgiler..

      Sil
  20. Amannnn ama bu bana şimdi yapılmaz ki....
    Ablacım ellerine sağlık, olsada yesem şimdiiii.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gel kuzum sanada yapayım bir tencere ye afiyetle:))

      Sil
  21. O tencere de kalanları da ben yiyebilirmiyimmmmm:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel Kuğum yenisini yapsam olmaz mı. O kadar yetermi sana:)) ss

      Sil
  22. Canım ablacım ellerine sağlık harika.
    çayın yanınada alırım yoğurtluda harika olur.
    mmmmm misss hele senin elinden mükemmel.
    sayfamı yeniden yanlarını düzeltmeye çalıştım güzelde oldu senide yanda eklemek istedim sana üyeyimde ama listeye herkezi almamış yazıp eklemeye çalıştım kabul etmedi ne yapmam lazım bilemedim gülüm üzüldüm kafasına göre hareket ediyo seçtirmedi:(
    saygılar bende yorumlardan gelirim canım ablama:))))

    YanıtlaSil
  23. Afiyet olsun Ayşem istediğin kadar al ye:)) Canım benim tasarıma girdiğinde yerleşim ve oradan da blog listem e gir listeye ekle de izlediğim bloglardan seç kaydet de oluyor. Ben öyle yapmıştım. Zamanla bunada alışıyor insan. Bu ara yazamıyorum bir iki tarif atmıştım taslaklara onları yayınlıyorum yoksa mutfakda ben senin eline su dökemem kuzum sen iyi bir lezzet ustasısın. Senin, şirinimin, Salişimin, gülen gözlümün ve adını yazmayı buraya ihmal etsemde kendilerine uğramayı tariflerinden tatmayı ihmal etmediğim ve çok sevdiğim arkadaşlarımın hepsi onlarda lezzet ustası. Hepinizi çoooook seviyorum..Canım benim..

    YanıtlaSil
  24. Vuslat ablacım hünerlerini gösteriyorsun..
    Yaprak sarmasını kim sevmez ki.. Özelliklede iç anadolunun yaprak sarmalarını..
    Sarmayı yiyenlere afiyet olsun diyelim.. İyi niyetlilermiş ki tencerenin yarısını ayırmışlar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tEŞEKKÜR EDERİM SEVGİLİ DÖNENCEM..nASIL DERSLER.. SANADA YAPSAM GÖNDERSEM DE ZİHİN AÇIKLIĞI VERSE:)) sEVGİLERİMLE..

      Sil
  25. Çok severimm, bağlarının ve asma yaprağının meşhur olduğu bir Tokatlı olarak biz de de tür türlüsü yapılır, hepsine ayrı ayrı bayılırız. Ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil

Yorumlarınız beni mutlu ediyor.. Ziyaretiniz için teşekkürlerimle. Sevgilerimle..