24 Ocak 2012

BEN OLMALIYDIM...-1

Kıskançlık iyi bir şey değildir. Kimse kıskançlık iyidir demez, herkes kötü der.  Birçok insanın ortak kararıdır bu. En kıskanç olmayan insan bile çok beğendiği birşey için, bunu yapan ben olmalıydım diye geçirir içinden. Bunu yapan ben olmalıydım.
O beğeniyi ortaya koyan değil, o beğeniyi yaratan olmak çok daha güzel olurdu herhalde. Her insan böyle düşünür demiyorum, ama birçok insanın içinden de bu duygu geçmiştir sanırım.
Bende çoğu zaman bunu yapan ben olmalıydım derim. Benim gibi birçok hevesini zamanında gerçekleştirememiş, fakat hayal kurmayı kendine hobi etmiş biri için, a acaip bir duygu bu.
Bunu yapan ben olmalıydım. Bu günden sonra
BEN OLMALIYDIM
 serime başlıyorum. Arada sırada hatıralara, arada sırada bağımsız konulara, arada sırada da kıskançlık :))) satırlarıma...   


İYİLİK BUL, İYİLİK YAP.

Sadece hayal kurun. Birisine gerçekten yardımı dokunan bir iyilik yapıyorsunuz ve ondan bunu size bunu ödememesini, fakat ileriye taşımasını ve üç yeni kişiye iyilik yapmasını istiyorsunuz ve bu yeni üç kişi de diğer yeni üç kişiye yardım yapıyor ve bu şekilde evrensel bir iyilik ve nezaket akımı başlıyor. İmkansız mı? Trevor McKinney , aksini iddia ediyor. Acı tatlı olaylarla dolu bu hikayede Trevor, sosyal çalışmalar projesi için iyilik yapma zincirini başlatan bir öğrenci. Bu projesinin ne kadar başarılı olduğunu dahi görememiş bir öğrenci.
Bu filmin senaryosu daha güzel yazılabilirmiydi?. Belki yazılabilirdi. Bence bu hali bile bir çocuk ödevi için yeterli. Daha iyi çekilebilirmiydi?. Çekilirdi belki. Ben bu görüntü kalitesini sevdim. Başka bir oyuncu daha mı iyi canlandırırdı yanlız bir anneyi. Yada başka bir oyuncu öğretmeni, proje yapan öğrenciyi. Bence tüm oyuncular çok başarılı. Oscarlık bir film değil belki, ama hangi anne kaybettiği evladının başlattığı bir projenin başarısı ile bir an evet bir an, gururla gülümsemez. Usta oyuncu Helen Hunt gibi.  
Yönetmen Mimi Leder (Deep Impact), Catherine Ryan Hyde'in romanı üzerine kurulmuş filmde Akademi Ödülü sahipleri Kevin Spacey, o çocuğu canlandıran Haley Joel Osment  ve diğer tüm oyuncuları kutlamak gerek.
Genede BEN OLMALIYDIM.. O fikri ben bulmalıydım. O senaryoyu ben yazmalıydım. O anneyi veya öğretmeni, hayır hayır Trevor'u ben canlandırmalıydım.. 
Yürekten hissedilmiş bir istek ne kadar etkileyici olabilir?. Trevor'ın bir film karakteri olduğunu bile bile, kim benim kadar ölümüne ağlayabilir?.
Bana bir iyilik yapın, bu filmi bana aitmiş, herşeyiyle benimmiş gibi izleyin..
Kendinize de bir iyilik yapın ve 'İyilik Bul, İyilik Yap'ı evlatlarınıza izletin yada izlemelerini tavsiye edin...

13 yorum:

  1. keşke hep böyle güzel şeyler bu denli kıskanılsa Sevgili Vuslat

    emin ol filmi sana aitmiş gibi izleyeceğim/izleteceğim...
    sevgiyle...

    YanıtlaSil
  2. Sağol Aynurcum.Teşekkürler...

    YanıtlaSil
  3. Nankörlüğün başını alıp gittiği bir devirde iyilik yapmaktan korkar oldu insanlar.'İyilik' sadece hakedene yapılır, onuda öncesinde kestiremiyoruz maalesef, bugün iyilik yaptıklarımız yarın kötülüğümüz için için iç geçirir olmuşlar.. Ne demeli...

    YanıtlaSil
  4. Sevgili LUCK: Çok haklısın ama sen genede iyilik yapmaya devam et denize at ki halik bilmezse balık bilir.sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. Millet cidden iyilik yaparken düşünür oldu...bizede uğra
    http://coco-jelly.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  6. Elbette uğrarım.Yorumuna teşekkürler. Tatlı cadı...

    YanıtlaSil
  7. Filmi çok merak ettim, izleyince sizi düşüneceğim. Takipteyim, beklerim:=)

    YanıtlaSil
  8. Tamam canım izle basit ama karşılık beklemeden iyiliği öneren bir film.

    YanıtlaSil
  9. izlemiş ve sevmiştim bu filmi...
    ama ne yazık ki hayatın gerçekleri farklı...ve çocuklar bu gerçekler karşısında şaşırıp kalıyor...
    sevgiler:))

    YanıtlaSil
  10. Doğru diyosun cep aynası.Hayat görünenden çok farklı.Genede iyi şeyler ortaya koymak çok gurur verici..Görüşürüz sevgiler.

    YanıtlaSil
  11. Yinede yapılan iyilikler asla karşılıksız kalmıyor bence dünyada olmasa bile ötelerde mutlak mükafatı var..Ki zaten iyilik karşılık beklemeksizin yapılmalı.Ve keşke tüm kıskançlıklar böyle olsa:))

    YanıtlaSil
  12. Haklısın marifetname(elif hatice) bütün iyilikler ya burda yada ebediyette karşılık bulur inşallah.Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  13. mutlaka izleyeceğim ..anlatımın üzerine izlemem gerektiğine inandım..teşekkürler

    YanıtlaSil

Yorumlarınız beni mutlu ediyor.. Ziyaretiniz için teşekkürlerimle. Sevgilerimle..