13 Şubat 2012

SENİ DAİMA SEVECEĞİM...


Hani bazı şarkılar vardır; sözleri, müziği ve yorumlayan şarkıcısı ile bütünleşmiş, dinlemekten asla bıkmayacağınız, işte öyle birşeydir I will always love you...
Whitney Houston (9 Ağustos 1963 - 11 Şubat 2012), ABD'li şarkıcı. Dünyanın en çok ödül alan bayan sanatçısı ünvanını alarak rekorlar kitabına girmiştir. ( 415 ödül)
Whitney Houston, Ciccy Houston gibi başarılı bir gospel sanatçısının kızı, Dionne Warwick gibi başarılı bir R&B sanatçısının kuzeni olarak dünyaya geldi. Efsane isim Aretha Franklin vaftiz annesiydi. Whitney çocukluk yaşlarından itibaren müzikle ilgilenmeye başladı. Önceleri New Jersey'deki kilise korolarında şarkı söyleyen Whitney, bir süre sonra profesyonelliğe adım attı. Annesinin, Chaka Khan'ın ve Lou Rawls'ın vokalistliğini yapan Whitney aynı zamanda modellik de yapıyordu.
Whitney Houston'un ilk hiti Teddy Pendergrass'le 1984'te yaptığı 'Hold me ' isimli şarkıdır. Bu single gibi Whitney'in ilk solo albümü de çok sevilmiş ve önemli bir satış grafiği elde etmiştir. "Saving All My Love For You", "Greatest Love Of All" ve "How Will I Know" gibi parçalar uluslararası bir başarı elde ederken ABD listesi Billboard Hot 100'de zirveye oturmuştur. Ayrıca 'Saving All My Love For You' sanatçıya o yıl üç dalda aday olduğu Grammy müzik ödüllerinde ilk ödülünü kazandırmıştır. Aynı yıl, Stevie Wonder, Michael Jackson, Lionel Richie, Ray Charles ve birçok ünlüyle We Are The World isimli şarkıyı seslendirdi. İki yıl sonra Whitney, 2. solo albümü olan 'Whitney'i çıkarmıştır. 19 milyon gibi ciddi bir satış grafiği elde eden albümden çıkan single'lar,"I Wanna Dance With Somebody", "So Emotional", "Didn't We Almost Have It All" ve "Where Do Broken Hearts Go"'dur. Bu albümle de Whitney Houston, ikinci Grammy'sini kucaklamıştır.
The Bodyguard
1990'da Whitney 3.solo albümü "I'm Your Baby Tonight" çıkarmıştır. 10 milyon gibi bir satış elde etse de önceki albümlerinden daha az satmıştır. Bu arada olimpiyatlar için seslendirdiği 'One Moment In Time' adlı parçayla listelerde önemli başarılar elde etmiştir. 1992'de Whitney, Oscar'lı aktör Kevin Costner'la The Bodyguard adlı filmde başrolü paylaşmıştır. Film fazlasıyla beğenilmiştir. Ama asıl başarı Whitney'in filmden sonra çıkardığı soundtrack albümle gelmiştir. Dünya çapında 42 milyona yakın satan soundtrack Whitney'in en büyük hitlerini barındırmaktadır. "I Will Always Love You" single'ı başlıbaşına 20 milyona yakın bir satış elde etmiş ve kendi dalında bir rekor kırmıştır.
Whitney, bu albümle 3 Grammy ödülünün dışında çok sayıda ödül kazanmıştır. Aynı dönemde Whitney, meslektaşı Bobby Brown ile evlenmiş ve 1993'te Bobby Kristina isimli bir kızı olmuştur. The Bodyguard'dan sonra Whitney 2 filmde daha oynamış ve onların soundtrack albümleriyle de başarılar elde etmiştir. 1990'larda elde ettiği başarıları 2000'lerde devam ettirmiştir. 2001 yılında Michael Jackson'ın solo kariyerinin başlamasının 30. yıl dönümünde Michael Jackson'ın ‘Wanna Be Startin' Somethin’ isimli şarkısını seslendirmiştir ve Whitney Houston bu şarkıyla sesinin hâlâ güçlü olduğunu ispatlamıştır.
Bir çok kuruluş tarafından yaşam boyu başarı ödülleri kazanmıştır. Çağımızın sorunu uyuşturucuyla uzun yıllar boğuşmuştur. Uyuşturucu sorunundan kurtulduktan sonra Fashion's Rock ve 2008 Grammy ödüllerinde kameraların karşısına geçmişti.
Clive Davis ile işbirliği yaptığı son albümü I Look to You dünya çapında 1 Eylül 2009'da müzik marketlerdeki yerini almıştır.
11 Şubat 2012 günü, Beverly Hills'deki Beverly Hilton otelinde ölmüştür.

I will always love you.
Tüm sevgililere, sevmeyi bilenlere, sevilmeyi bilenlere..
Bu yılki 14 Şubat şarkınız olsun...

Güle güle Whitney.
Seni daima seveceğim...

7 yorum:

  1. Muhteşem ses kendini bitirdi.üzücü demi ahucum.

    YanıtlaSil
  2. Merhabalar,

    Böyle değerli bir sanatcının bir uyuşturucu kurbanı olarak hayata veda etmesi gerçekten çok üzüntü verici bir durum. Sanatının zirvesinde iken, tam sanatını insanlarla paylaşacağı bir zamanda hayata veda etmesi çok acı. Ne diyelim. (El Hükm-i Billah) Cenab-ı Hakk'tan rahmet dileyelim.

    Selam ve dualarımla.

    YanıtlaSil
  3. yorumunuzda çok haklısınız recep bey. ne diyelim üzücü.Sevgi ve saygılar...

    YanıtlaSil
  4. Gercekten cok uzucu :( kendi tarzinin kralicesiydi Whitney. İsiklar icinde uyusun.

    YanıtlaSil
  5. Evet sevgili bir anne tarzının kraliçesiydi.Unutulmayacaklar arasına girdi...Sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. Ben de duyduğumda çok şaşırdım. Ancak zaten o camiada uzun süredir ölümü beklenen ve uyuşturucu kurbanı bir sanatçıymış..

    YanıtlaSil

Yorumlarınız beni mutlu ediyor.. Ziyaretiniz için teşekkürlerimle. Sevgilerimle..