02 Ocak 2014

KAYITLARA BÖYLE GEÇSİN; BU GÜN 02.0CAK.2014 HAVAM HÜZÜN DOLU, YER YER UMUT BULUTLU, İÇ ORGANLARIM SICAK, KAFAMIN KUZEYİNDE, GÖZ BÖLGESİNDE YAĞMUR VAR.





Meçhule gitti yine iki yolcu..

Sessizce git diye seslenmiştim 2013'e..
Sessizce git, daha fazla kimseyi üzme..

Ben böyle yazarken 31'inin ilk saniyelerinde gece 00.05'de, o yapmış zaten birkaç saat önce yapacağını, yakmış yine bir ailenin canını.

Benim sevgili arkadaşım, Balıkesir Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölüm Başkanı Prof.Dr.Abdullah Soykan elim bir kazada, sevgili eşi; Öğretim Görevlisi Asuman Soykan'ı kaybetmiş. Ben 31 Aralık akşam saatlerinde haber aldım:(.







(Özel) Üniversite Hocasına Otobüs Durağında Beklerken Otobüs Çarptı
31 Aralık 2013 Salı 21:22Yerel
Balıkesir Üniversitesi'nde okutman olarak görev yapan Asuman Özdemir Soykan, dün akşam İstanbul'da geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetti. Soykan'ın, Alibeyköy'de otobüs durağında beklerken bir otobüsün çarpması neticesinde öldüğü öğrenildi.
Balıkesir Üniversitesi'nde okutman olarak görev yapan Asuman Özdemir Soykan, dün akşam İstanbul'da geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetti. Soykan'ın, Alibeyköy'de otobüs durağında beklerken bir otobüsün çarpması neticesinde öldüğü öğrenildi.
Edinilen bilgiye göre, bir süre Balıkesir İl Kültür ve Turizm Müdürü olarak da görev yapan Balıkesir Üniversitesi (BAÜ) Fen-Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü Fiziki Coğrafya Anabilim Dalı Başkanı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdullah Soykan'ın eşi Asuman Özdemir Soykan, dün Balıkesir'den otobüsle İstanbul'a gitti. Alibeyköy'de inen Asuman Özdemir Soykan, durakta beklerken, gelen bir otobüsün çarpması sonucu olay yerinde hayatını kaybetti. BAÜ Rektörlüğü'ne bağlı Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Bölümünde okutmanlık yapan Asuman Özdemir Soykan'ın ölüm haberi Balıkesir'deki ailesini ve üniveriste camiasını üzüntüye boğdu. Prof. Dr. Abdullah Soykan, eşinin ölüm haberini aldıktan sonra hemen İstanbul'a gitti.
Kazayla ilgili İHA muhabirine konuşan BAÜ Rektörü Prof. Dr. Mahir Alkan, "Maalesef acı haberi aldık. Üniversitemiz Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Bölümünde okutman olarak görev yapan Asuman Soykan'ı İstanbul'da trafik kazasında kaybettik. Öğrendiğimiz kadarıyla otobüsle Alibeyköy'e gitmiş ve burada otobüsten indiği durakta bir başka otobüsün çarpması sonucu kaza olmuş. Çok üzüntülüyüz, başta eşi ve ailesi olmak üzere bütün sevenlerine baş sağlığı diliyorum. Hepimizin başı sağolsun" dedi.
Bu arada, kazanın ardından Asuman Soykan'ın cenazesinin savcılık talimatıyla otopsi için Eyüp Devlet Hastanesi morguna kaldırıldığı, buradaki işlemlerin tamamlanmasının ardından cenazenin Balıkesir'e getirilerek burada defnedileceği öğrenildi. Aynı zamanda Balıkesir Türk Müziği Korosu'nda solistlik de yapan Asuman Soykan'ın kaza sırasında kızı Alpin'in de yanında olduğu, hafta sonunu Balıkesir'de beraber geçirdikleri kızını İstanbul'a götürdüğü belirtildi.



Asuman'ın naif sesinden 'Nisan yağmuru koydum senin adını' 


Nur içinde yatsın. Mekanı cennet olsun..

Bu son acı haber ile bitti yıl. 2013'ü uğurladık. 2014 herkese, ama herkese mutluluk getirir inşallah. Gerçi her yıl; buruk başlarız biz evimizde yılın ilk günlerine. Tam 14 yıl önce eşim 31 aralık gecesi mide kanaması ile başlayan rahatsızlığının artması üzerine hastaneye kaldırdığımız, bütün kan takviyesi, tedavi ve bakıma rağmen kaybettiğimiz ağabeysini kaybetmişti..Duygusal Özürlü, ama insan gönüllü ağabeyini..

http://yazyam.blogspot.com/2012/01/gitmesini-izlemek-mi-zor-kalamayacagini.html




Onun ağlayanı da azdı, uğurlayanı da. Garipti, giderken de, yaşarken ki gibi. 
Ama ben çok ağladım, çok dua ettim. Çook üzüldüm onu yolcu ederken.
Gitmesini izlemek mi zordu. Kalamayacağını bilmek mi?.
Onun gitmesi gerekirdi. Onun ruhu burda mutlu değildi. 
O, ebedi mutluluğuna gitti.
Dün onun ölüm yıldönümüydü.
Hala onu hatırlayan bir kardeşi var birde ben.
Mezarındaki otları yolan, çiçeği sulayan kardeşi,
Cemaatinden de bir kişi..

Kardeşi bugün yine onunla..Gitti mezarındaki otları yolmaya, dualarını başucunda okumaya..

Asuman gökyüzü demek. Masmavi gökyüzü..
Haluk temiz huylu, iyi ahlâklı, insaniyetli, geçimli kimse demek..

Bu iki güzel insan şimdi meleklerle beraber..

Bu gün havam soğuk, yine de gökyüzünde titrek ışıklarını üstümüze salmış, şirin bir güneş var. Dilerim beni, sizi, tüm dünyamızı yakmadan ısıtır..

Güzel günler gelsin artık..
Huzurlu, mutlu, güzel günler..

Hava nasıl olursa olsun, sizin havanız güzel olsun değil,
Bizim havamız nasıl olursa olsun, yaşayacağımız âtinin havası güzel olsun ki;

Batan güneş de güzel olsun. Doğacak güneş de güzel doğsun..

Dünya, daha yaşanılası olsun..



Batan Güneş.
Yıkmadan, yormadan, çok fazla acı salmadan, usul usul batan güneş..

Doğan Güneş.
Umudu getiren, mutluluğu getiren, hayatı yeşerten güneş..

Yaşamaktan asla vazgeçilemeyecek,
Güzel Günler için..
Hoş geldin yeni yıl, yeni umutlar, yeni mutluluklar..



36 yorum:

  1. her ne kadar Allah bir daha acı göstermesin desekte yaşadıkça neler göreveğiz ki bilir ama yine diyorum Allah sevdilerimizi bize bizi onlara bağışlasın Amiin

    YanıtlaSil
  2. Bugün okuduğum blog yazıları hep hüzünlüydü nedense. Allah (c.c.) rahmet eylesin hepsine. Hastalara da şifalar versin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin Yolcu'm. Cümlemizin üzüntüleri biter inşallah..

      Sil
  3. İnna Lillahi ve İnna İleyhi Raci’un
    Basiniz sagolsun can ondan geldik ona dönecegiz .lakin o insanlari hic yasamamis gibi düsünmek agir geliyor insana varmiydi yokmuydu misali .rabbim bizlere merhamed eylesin .geride arkamizdan okuyacak mezarimizin otlarini yolacak dostlar canlar nasip eylesin üzülme diyecegimde faydasi yoktur bilirim .

    dua ile canim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin Meleğim cümlemiz için geride bıraktıklarından dualarla anılmayı nasip etsin yüce Allah'ım..

      Sil
  4. Dilerim hepsi 31 Aralık 2013 de kalmış olsun.:( 2014; öylesine görev yüklenerek başladı ki, işi çok zor...Kimle konuşsam, ilk sözcükleri "şu uğursuz yıl bir bitse" oluyordu. Umutlarımız bu yılda, kayıplarımızın yerlerini oldurmak mümkün değil ancak dua ederek, yüreğimizdeki acıyı biraz olsun azaltmak mümkün. Sanıyorum onların da bizden daha fazla bir beklentisi yok. Tekrar başın sağ olsun diyorum ve tüm umutlarının 2014' de gerçekleşmesini diliyorum. Cancağızım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin canım Nilgün'cüğüm..Çok üzgünüm. Dilerim 2014 daha güzel olur..

      Sil
  5. Canım , Allah rahmet eylesin, sizlere de sabırlar versin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol Elifciğim. Çok teşekkür ederim desteğine..

      Sil
  6. Allah rahmet eylesin tüm ölenlerimize. Acınızı paylaşıyorum. Allah başka acı keder vermesin. Onlar yattıkça sizlere hayırlı ömürler nasip etsin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin canım benim. Cümlemiz için amin..

      Sil
  7. Her ikisine de Allah rahmet eylesin Vuslatcim. Insallah acilar kederler geride kalmistir. 2014e umutla bakalim. Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin Şuleciğim. İnşallah bu yıl daha güzel geçer..:(

      Sil
  8. Vuslat ' ım , her ikisinin de mekanı cennet olsun . Allah sizlere sabır versin .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin Zeynepciğim. Cümlemizin geçmişlerinin mekanı Cennettir umarım..

      Sil
  9. Merhabalar.

    Cenab-ı Hakk, ölümün de ömrün de hayırlısını versin. Ölüm ve ömür hakkında dileyebileceğimizin en hayırlısı budur.

    Şu dünyada bir ölüme çare yoktur. Ölümden gayrı her şeyin bir çaresi vardır, ama ölümün yoktur. İşte böyle ölümler insanı üzüyor. İnsanın verimli olduğu bir dönemde ya da genç yaşta ölümün pençesine düşmesi bizleri üzüyor. Ama onun da önüne geçmek mümkün olmuyor, yani ölüm eğer mukadderse ne yaparsan yap ölümün vuku bulmasına mani olamazsın.

    Elim bir trafik kazasında yitirilen değerli öğretim görevlisi Asuman Soykan'a Cenab-ı Hakk'tan rahmetiyle, lütfuyla muamele eylemesini, yakınlarına ve sevenlerine de sabr-ı cemil ihsan eylemesini niyaz ederim.

    Yıllardır bilirim ki, hiç bir yeni yıl bizleri memnun edememiştir. Daha ilk günlerinden itibaren bir yerlerimizi acıtmıştır.

    Bundan tam 14 yıl önce kaybettiğiniz eşinizin ağabeyine de rahmetler dilerim. Mekanları cennet-i ala olsun inşAllah!..

    Evet değerli kardeşim. Ne yapalım, bu konuda elimiz kolumuz bağlıdır. Elimizden insanları teselli etmekten ve onları birazcık rahatlatmaktan başka hiçbir şey elimizden gelmez. Çünkü, hüküm Allah'ındır.

    Selam ve dualarımla birlikte en Güzel'e emanet olun. Yeni yılın tüm insanlığa sağlık, huzur ve mutluluklar getirmesini diliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Recep bey çok teşekkür ederim bana destek olan , dualarınız ile katkı sağlayan yorumunuz için. Cümlemizin geçmişi için allahtan rahmet, mekanları cennet olsun demek istiyorum. Saygılarımla..

      Sil
  10. Çok üzüldüm her iki vefata da.. Ama inanıyorumki giden beden, ruh değil.
    Dilerim 2014 tüm mutlulukları beraberinde getirir..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin Nesliciğim. Çok teşekkür ederim. İnşallah 2014 güzel olur..

      Sil
  11. Allahım rahmet etsin ablacıgım :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol ablam. Amin dua eden gönlünden geçenlere..

      Sil
  12. vUSLATCIM BASINIZ SAGOLSUN CANIM..keske olumle hic olmasa..elden gelen olsa..ama yok..huzur icinde uyusunlar..dilerim 2014 daha mutlu daha guzel bir yil olur sevgilerimle guzel arkadasim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin Emelciğim. bende umarım 2014 daha daha güzel olur inşallah..

      Sil
  13. Yanıtlar
    1. Amin Büşracığım. Cümlemizin geçmişi için amin..

      Sil
  14. Sevgili Vuslatim,
    hem bu yazinda hem de asagida ki yazinda okudugum kaybetmis oldugun sevdiklerine Allahtan Rahmet diliyorum.
    Mekanlari cennet olsun...Ama iste hayatin tek gercegi ÖLÜM,hepimiz gidecegiz.Acida olsa bizden önce gidenleri ugurlayacagiz,gittigimiz zamanda sevdiklerimiz bizi ugurlayacak.Ama onlarla evrenin bir noktasinda yine bulusacagiz....
    2014 yili sana ve sevdiklerine saglik,huzur ve sans getirmesini diliyorum.Sevgiyle ve dostca kal...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin Yıldızcığım. Cümlemizin geçmişi için dualarımızla nur içinde yatsınlar inşallah..

      Sil
  15. başın sağolsun yine her ikisi için de biri eski biri yeni.
    ama bak hadi bırak artık hüznü amaaaa hadiii.

    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bak bitmiyo ben napayım:(( Üzgünümmm...

      Sil
  16. Başınız sağolsun, Allah sabır versin sizlere... Bu ara kimi görsem ya sevdiği birini kaybetmiş ya da kaza geçirmiş. Yılbaşında herkeste bir hüzün vardı mutlaka...

    Vuslat'ım Allah cennette kavuşmayı nasip etsin inşaallah tüm sevdiklerimize, yitip gidenlere... Ve kalanlara sağlık sıhhat versin...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin canım benim. Cümlemizin kaybettikleri nur içinde yatsınlar inşallah..:(

      Sil
  17. Başın sağolsun ablacım. Huzur içinde uyusunlar, ruhları şad olsun. Allah yakınlarına sabır uzun ömür versin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok gençti allah ailesine sabır versin. Sağol canım benim..

      Sil
  18. Başınız sağolsun :(
    şimdi en önemlisi sen kendine dikkat et..

    YanıtlaSil

Yorumlarınız beni mutlu ediyor.. Ziyaretiniz için teşekkürlerimle. Sevgilerimle..