DAHA ÖNCE BÜTÜN TAVUĞU DOLDURMUŞTUM HATIRLIYORSANIZ. ŞİMDİ SIRA SADECE BUTLAR'da..
Malzemeler:
4 tavuk but, 1 demet ıspanağın sadece yaprağı,1 domates,1 kabak,1 patates, 1 kırmızı biber, 1 yeşil biber, 4 mantar, 4 diş sarımsak, 2 baş kuru soğan, tuz, karabiber, arzuya göre pul biber, 1 tatlı kaşığı mayonez, 1 yemek kaşığı zeytinyağ..Yorgan iğnesi ve ipliği.
Yapılışı:
-Mayonez, zeytinyağı, yorgan iğnesi ve ipliği hariç her şeyi incecik doğrayın. Baharatlayın:)
-Tavuk eti ve derisi arasını parmağınız ile genişletin.
-Tüm malzemeyi 4'e bölün. Her tavuk butunun içine güzelce doldurun. Deriyi yırtmamaya özen gösterin.
-Deri ile eti birbirine dikin (sürfile yapsanız yeter. Makine dikişi olmasına gerek yok:)))
-Şimdi sıra üstünde. Fırın tepsisine dizdiğimiz dikilmiş butların üstüne zeytinyağ ile inceltilmiş mayonezi sürüp, 190' önceden ısıtılmış fırında (2.rafta) 70-80 dakika pişirip servis yapalım..
-Yorgan ipini yememek serbest.
-Fazla gelen sebzeleriniz olursa fırın poşeti veya yağlı kağıda sarıp pişirmek serbest.
-Bu tarifi kim icat etmiş diye Google'da araştırma yapmak serbest.
-Bunun VuslaT'ın uydurmuş olduğunu keşfetmek serbest.
-İzinsiz tarif alıp aynısından pişirip afiyetle, çoluğa çocuğa yedirmek, değişik renklerinden pardon sebzelerden doldurmak sureti ile ömür boyu imal etmek serbest..(yalnız ne yalan söyleyeyim, birbirine en yakışan sebzeler bunlar. Ben çok değişik sebzeler ile denedim. En güzel bu hali)
-Her yapıp yediğinizde 'Kulaklarımı Çınlatmak', ünümü Kanada'dan Fransa'nın Paris'ine kadar yaymak serbesttttttttt :) Tabii yorgan iğneleri ve iplikleri varsa yapabilirler. Onlarsız asla olmaz..
Ben deriyi zedelemeden diktim, tadından çatlamış:)) |
emek isteyen bir iş ama çok güzel görünüyor.Ellerine sağlık :)
YanıtlaSilSebzeleri yıka doğra deriyi yırtmadan doldur at fırına.. Göründüğü kadar zahmetli değil tatlım. Bence mutlaka dene.. Çok sevgilerimle..
Siltarifi çok sevdim...
YanıtlaSilellerine sağlık ablam...
Afiyet olsun Şirinem:))
SilVuslattttt:)) Harika olmuş.:) Türkiye, İstanbul, Anadolu yakası, göztepe'den kulaklarını çınlatabilir miyim?:)))) Ellerine sağlık ve afiyet olsun.
YanıtlaSilHer her her yerden çınlatabilirsin canım arkadaşım...Senin lezzetlerinin yanında bunun adı bile anılmaz ama, sen yinede çınlatttt. Çok öptüm..
SilYutkuna yutkuna yorum ayzıyorum bilesin..Nefissssssssssss.
YanıtlaSilEllerine sağlık canım:)
Melihacığımmmm beğenmene çok sevindim. Canım benimmm. Çok teşekkür ederimm..Sevgilerimle sarıldım sana..
SilBir de zayıflamak için sebze yiyin derler laf işte :)) Bak seni butlar sebzeden nasıl şişmanlamışlar. Ama harika olmuşlar yaa, ağzım sulandı resmen burada. Ellerine sağlık canım..
YanıtlaSilBencede çok harika oldular Hülyacım. Güzelliği benim yapmamdan değil sebzelerin güzel tatından.:)) teşekkür ederim yorumuna. Sevgilerimle..
Silmmmmmmmmmmmmmm nefis görünüyor ellerine sağlık
YanıtlaSilCanım beğenmene çok sevindimmm çok.
Silamanınnnn çok güzel görünüyor ablaaa, ellerine sağlık :*
YanıtlaSilBak evlenince söz ver yapıp sabriye yedireceksinnnnn.:)) çok öptüm ablacığım..
SilUstalara tas cikartiriz böyl.mmm nefis Eline saglik cok severim.Ablacim bana yorum Birakinca neden öyle oluyor bazen bilmiyorum arkaya bilgim yok gogul amca ne yaparsin.
YanıtlaSilAyşe'cim canım benim sizler bizleri çoktannnnnnn geçtiniz lezzetler yaratmada. Biz amatör kaldık kuzum.. Yazılarında sıkıntı yok. Ben reçeli Melihada görmüşüm canım..Sonra sende görünce karıştırdım. Özürrr. Sevgilerimle.
SilHahahh Vuslattt..sabahin erken saatinde yuzumu gulduren Vuslat..ellerine saglik diyorum..Tarif cok iyi..oldukca ugrasmalik birde dikis nakis var ustelik uygulanan:)) Kulaklarin her daim cinliyor her yogurt ve peynirde meshur coban cokeleginde ..ama ben bu tarifini yapamamki:( ben kemik elleyemem, oyle deriyi etle birlestirip dikemem..icini dolduramam ve kemikli hicbirsey yiyemem..sen bana yapinca kemiklerini ayirip tabagima koy ben oyle yerim:)) ok ? sarildim..
YanıtlaSilohhhhh ben ayıtlayım sen ye ohh...şaka şaka hatta sen yorulma diye senin i,çin ayıtlar senin yerine yerim bile... Yeterki sen üzme tatlı canını:)))
SilEmelcim çoook öptüm seni. Kendine iyi bak..
Yapılacaklar listesine alındı Vuslatcım. Yağlı kağıdı ızgarada kullanmayın diyor pakette, bir mahsuru yok mu ? Bi de , ben tavukları tepsiye koyup fırına atınca, evin içi dumanaltı oluyor,yangın var diye gelebilirler, göz gözü görmüyor dumandan , böyle yapınca dumanaltı olmaz mı ?
YanıtlaSilFüsuncum fırın tepsisine koymakta sakınca yok ben fırını alt üst ayarda çalıştırıyorum. benim fırından hiç duman çıkmıyor, senin kinden neden çıkıyor anlamadım ki?. Ama bence kapıyı pencereyi aç kesin yap. İnanılmaz lezzetli oluyor haberin olsun..Sevgilerimle..
SilBu baya zahmetli bir iş. Hem yemek yapmayı bileceksin, hem dikişten anlayacaksın, hem elin titremeyecek yani genç olacaksın ki deriyi parçalamadan içini dolduracaksın. Hem de sanki biraz tıp bilgisi de gerekli. :)) Cidden harikasınız. Ben mümkün değil beceremem. Elinize sağlık.
YanıtlaSilİlhan bey böyle uzun uzun anlatılışından gözünüz korkmasın aslında hiç zahmetli değil, yıka doğra yavaş yavaş doldur, iki üç yerinden teğelle sebzeler dökülmesin diye sonra at fırına.. Dikmek zor gelirse boydan boya kürdanı dik dik kanepelere yapıldığı gibi batırın hiç sebze dışarı çıkmaz.. Afiyet olsun.
SilSiz ne yemekler yapmışsınız bunumu yapamayacaksınız?:))
mmmh! ohhh! tavugu kokusu beni buralara kadar getirdi vuslat ablacim! offf çok lezzetli gorunuyor yaaa! ellerine sagliiiik !
YanıtlaSilHaaa bu arada ablacim, "dusunceler mevsimi 2"ye uye olabilirsin ancak o sekilde çozebildim sorunumu! ne yapayim blogumu baska bir adrese aktarmak zorunda kaldim ama malesef uyelerim yok henus onceki uyeler nasil tranfer edilir onu çozemedim...ya haberi olan herkes gelip tekrar uye olucak yada boyle devam etmek zorunda kalicam herhalde,. belki bir ara vaktim olursa ipecik bocecik blogumdada ilanimi veririm insallah! sevgiler :))
Eda'cım canım benim sorunu çözdün ya gerisi hiiiiç önemli değil.. Tavuğun reklam görevini sana ve EEmele verdim, meşhur olursa ilk imzalar sizin..Canımmmm çoook öptüm.. HHaydi ipecik böcecikten manzara tabloları bekliyorummmmmm...Sarıldım sıkıca sana.
Silekran karşısında çatlamakta serbest olsa gerek ablacım :) bakınız pasta köşesine :))
YanıtlaSilellerine sağlık vitamin deposu olmuş denenecek başka sebze kalmamış ki maşallah herşey var müthişşşşş :)ellerin dert görmesin ablacım :) ünün tüm dünyaya yayılsın inşallah güzel kalplim benim ...
Pasta köşem ,güzel gözlüm beğendin ya o yeter bana. Bu arada sık gelemiyorsun bir durummu var hani bebe belik falan gibi? Çokkk öptüm seni..
Silçengell iğneyle tuttursak :D:D:D:D
YanıtlaSilen kısa zamanda deneyeceğim...
İiyiii fikir yaaa. niye kırk saat iğneye iplik geçirmeye çalıştım ki?... Tu bana..Çayım, simitim tatlımmm özlemiştim senii. Teşekkürler yorumuna.. Sevgilerimle..
Silyookk hayatta olmaz ben makine dikişi yapmazsam rahat edemem,sökülür falan:) eline sağlık canım butun dolmasının olduğunu da sayende öğrenmiş olduk :)
YanıtlaSilAyyy reyhancım ben teğelden başkasını beceremedim hadi birde makina dikişlisini yiyelim. Denişiklik olsunnn..
SilŞaKA bir yana beğenmene sevindim..Sevgilerimle..
YanıtlaSilYaratıcı yanına hayran kaldım Vuslatçım:-))))
Bravo sana! Deriyi ayırın dediğinde ben atmak için sandım:-(
Çok değişik ve güzel olmuş .Üstelik sunumu da çok güzel!
Ellerin ve aklın dert görmesin!
Sevgiler canım:-)
Destiny'm benim bir şey attığım pek görülmemiş..Beğenmene çok sevindimm. Sevgilerimle..
Sil"Mayonez, zeytinyağı, yorgan iğnesi ve ipliği hariç her şeyi incecik doğrayın. Baharatlayın:)"
YanıtlaSilAlemsin Vuslatım bunu okudum koca bir tebessümle gerisi geldi:)))))
şimdi derdime pamak basmış biri olarak bu tarifi uygulama için can attığımı bilesin:)
Geçenlerde bir fırın aldım daaa hala çözmeye çalışıyorum:) yeni fırında ilk tavuk denememi senin tarfinle yapmaya talibim sevgili vuslat:)
bu arada yeni fırın almak isteyen arkadaşlara küçük bir tavsiye sakın satıcıya inanıp fonksiyonel fırınlara kanmasınlar :) ben yandım siz yanmayın:))) annelerimizin biri ısı ayarı biri zaman ayarı iki düğmeli fırınlarının yanında bu bulmaca gibi pişirme programlarıyla uğraşmak fena hemde çok fena :) elbette bir gün öğreneceğim inatla ve umutla denmeye devam diyorum bakalım senin tavuk butları nasıl pişecek
Kesinnnn yap esintim. İnan tadını alınca bir daha vazgeçemeyeceğin bir yemek olacak.. Hele akşamdan yap hazırla pişirme ertesi gün misafirin gelecekse o zaman pişir inanılmaz makbule geçen bir yemek oluyor.. Sevgilerimle..
SilMerhabalar,
YanıtlaSilNe tarifinize ne de kullandığınız malzemeler baktım. Beni asıl ilgilendiren doğrudan fotoğraf karesinde yerini almış ve nal gibi kızarmış butlara baktım. Elinize, emeğinize ve gönlünüze sağlıklar dilerim. Çok lezzetli, ve enfes olduklarını anlamak için fotoğraf karesine bir kere bakmak yetiyor.
Selam ve dualarımla.
Beni çok mutlu ettiniz Recep bey. Beğenmenize çok sevindim..Sevgilerimle.
SilCanım çok lezzetli görünüyor ellerine sağlık sevgiler...
YanıtlaSilBeğenmene çok sevindim Deryacım. Afişyet olsun hepimize verilen niğmetlerle..Sevgilerimle.
SilAblacım aç kapıyı ben geliyorum :)
YanıtlaSilİpliği keseriz kenarından yemeyiz yani :)))
Ellerine sağlık, şahane görünüyor.
Burdan lezzetini hisseder gibiyim.
Tamam tatlım şimdi sende tadilat var ya gel yapayım da afiyetle ye.. Çok öptüm..
Silbaşlık çok hoş olmuş :) görüntü de enfes. Elinize sağlık :)
YanıtlaSilÜstünede Kahve Tadında bir sohbet gerek.. Çok teşekkürler tatlım..Beğenmene sevindim.
Silbayılırım yemek üstü kahve sohbetine, hemen gelebilirim :)
SilKesinlile katılıyorum tadından çatlamıştır :) ve ben bu tarifini yapıcam ıspanak ve tavuk çok severim bu şekilde dikebilirsem yaparım. Ellerine sağlık canım benim gerçekten nefis görünüyor.
YanıtlaSilAslıcım sen bunu kesin yaparsın çok seversin ve her yapışında beni anarsın eminim.. Sevgilerimle canım..
Siltavukçuyum ben. denerim bunu.
YanıtlaSiltavuklara balık yemi yediriyolarmış.
artık tavuklar balık kokuyormuş.
:)
butları milföye sarıp fırına at.
müthiiş.
:)
Deep bak bunu bilmiyordum. Kesin yaparım. Sevgilerimle..
SilTavuk çok severim.Güzel görünüyor.Ayrıca isim de çok orjinal olmus.Sevgiler..
YanıtlaSilTeşekkür ederim sevgili Büşra beğenmene sevindimmm.:)
SilEllerine sağlık. Değişik denenesi bir tarif olmuş. Sevgiler.
YanıtlaSilPembekekiğim teşekkür ederim.. Sevgiler..
SilEllerine sağlık Vuslatımm :)) Tavuktan korkuttular iyice diye ben artık çok seğrek alıyorum ama denemeye değer bir lezzet belli :)
YanıtlaSilAhucum canımın içi mutlaka ama mutlaka dene emi.. Bayılırsınnn eminimm. Çoook öptüm seni..
SilÇok güzel gözüküyor, iş yerimde de içine bulgur doldurup yapıyorlar :)
YanıtlaSilÖyleside güzeldir eminim.. Sevgilerimle.
SilAblacım eline sağlık. Ben yanında 1 tabak pirinç pilavı ile bir de ayran alabilir miyim? :D
YanıtlaSiltamam tatlım...Hemen yapıyorum:))
Sil