22 Şubat 2013

VUSLAT KEBAP, BEĞENİLMESİ SEVAP, BEĞELMEMESİ AZAP:)


BİZZAT TARAFIMDAN EVDE YAPILDI, FIRINDA PİŞİRİLDİ, AFİYETLE YENDİ, HERKES BEĞENDİ:)..








Malzemeler:

750 gr. orta yağlı 1 kez çekilmiş kıyma veya zırh kıyması, 50-100 gr. kadar kuyruk yağı, birkaç dal maydanoz, 3-4 diş sarımsak, tuz, karabiber, 1 paket lavaş ekmeği, garnitür için arpacık soğan, domates, biber vs.

Yapılışı:

-Kıymanın içine ince kıyılmış kuyruk yağını, ince kıyılmış maydanoz ve sarımsağı ve baharatları ekleyip güzelce yoğuralım.
-Elimizi biraz ıslatarak, yassı tahta şişlere köfteyi geçirelim. 
-Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim.
-180 derece fırında pişirelim.
-Isıtılmış lavaşlara garnitürleri koyup köftelerimizi de içine koyup servis yapalım.

Gayet basit arkadaşlar. İsteyen içine acı biber atar acılı Adana gibi yer..

Ben Oktay Usta yaparken gördüm. Yaptım şahane oldu. Sık sık yapılabilir, kolay ve lezzetli.

Her hafta yapalım dedim eşime, o da: 
-Yapalım yapmasına da sen her hafta 750 gr. kıymayı alabilecek parayı hazır et. Ben emekliyim dedi:))

Afiyet olsun..


  

68 yorum:

  1. üfff çok lezzetli gözüküyor ama:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenmenize çoook sevindim. Çok teşekkürler. Sevgilerimle..

      Sil
  2. Vuslatcım ellerine sağlık döktürmüşsün yine enfes görünüyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canlarım Beğenmenize çoook sevindim. Çok teşekkürler. Sevgilerimle..

      Sil
  3. Hii beğenmemek mümkün mü, ellere sağlık, yiyen bünyelere afiyet diliyorum daaa, keşke bende olaydım iyiydi;)). Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Canlarım Beğenmenize çoook sevindim. Çok teşekkürler. Sevgilerimle..

      Sil
  4. oohh
    yapması bu kadar kolaymıydı ya
    ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet...Canlarım Beğenmenize çoook sevindim. Çok teşekkürler. Sevgilerimle..

      Sil
  5. Üfff vuslatım çok güzel çok lezzetli görünüyor canım, eline sağlık. Afiyet olsun..:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)))) ağzım kulaklarımda .Canlarım Beğenmenize çoook sevindim. Çok teşekkürler. Sevgilerimle..

      Sil
  6. Süper yaaa,bir Adanalı olaraktan bayıldımm..Bende yaparım Adana kebap ama evde fırında çok hoş olmuşş..Tahta yassı şişleri nereden buldunuz ,haber verirseniz..bende yapmak isterim..ellerinize sağlık..sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım kasap ve büyük marketlerde. Beğenmene çok sevindim. Sevgilerimle..

      Sil
  7. Genel olarak eti kebabı zaten çok severim :)
    Ah Vuslatım ya, işten yeni geldim ve daha yemek yemedim düşün artık ne halde olduğumu :)
    Ellerine sağlık canım benim, gerçekten harika bir görüntü ya.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslı'm Beğenmene çoook sevindim. Çok teşekkürler. Sevgilerimle..

      Sil
  8. ablacim eline saglik mmmmm.
    sefim bense isterim .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayşem beğenmene çoook sevindim. gel bidaha yapıp yiyelim:))Sevgilerimle..

      Sil
  9. hmmmm! burasi lezzet kokuyoooor tutmayin beni !!! ellerine saglik ablacim yine hamaratligina dicek yok, goruntusu buradan bile istahimi açtigi kesin ;) opuyorum kocaman !

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. TK2013 sefer sayılı Paris-Ankara uçağının sayın yolcuları bu son çağrı son 4 şiş bitmek üzere lütfen çıkış kapısına:))

      Sil
  10. Sen benim köftelerimin hepsini al ablam, bende seninkileri birtanem ;)
    Nasıl anlaşma ama? :)
    Şuan Elhamdülillah tok olmama rağmen canım çekti gerçekten.
    Ellerine yüreğine sağlık balım.
    Sevgi ve muhabbetlerimle...

    YanıtlaSil
  11. Off...o ne görüntü öyle, ellerine sağlık Vuslatım. Sümbüller açıp bittikten sonra sadece soğanı kalacak şekilde sap kısmından tamamen koparıp gazete kağıdına sarıp dolap içinde saklıyorum. Seneye sümbül zamanına kadar öylece duruyor. Sümbüller çıkmaya başladığında aklıma geliyor, açıp baktığımda benim soğanların da filizlenmeye başlamış olduğunu görüyorum. Sonrası malum soğanı tamamen toprak veya suyun içinde kalmayacak şekilde dikiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 10 kere okuyacağım belki anlar bizimkiler:)) teşekkürler canım..

      Sil
  12. Ofofofff lezzet ayrı güzel,başlığı ayrı güzel.Beğenilmemesi değilde bu kebaba bakıp bakıp da yiyememek bence azap:)
    Hele bir de son cümlen ayrı bir güzel:)Eşin doğru söylemiş,doğru söze ne denir:)
    Vay biz emeklilere:)
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahhhhh ah emeklilik zor. Ben ondan olmuyorum emekli..:))

      Sil
  13. Vuslat Kebab,kulaga hos geliyor:))
    Yiyenlere afiyetler olsun,sansli olduklarini biliyorlardir degil mi???
    Güzel bir haftasonu gecirmenizi diliyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım Beğenmene çoook sevindim. Çok teşekkürler. Sevgilerimle..

      Sil
  14. Vuslatcim, nefis olmusta haber vermiyorsunki gelin diye nasil yiyipte tadina bakalim:))) Esinin dedigi lafada guldum..dogru demis emekli olunca..hem zaten kirmizi et zararli sagliga:)) sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Atın ölümü arpadan olsun derler ya emelim yani et yemedende olmaz ki. Varsın sağlığa zararlı olsun:) Bir daha söz önceden haber sonra da tarif vereceğim..Çok öptüm.

      Sil
  15. ellerıne saglk:)


    sen sevgını de katıyorsun herseye

    YanıtlaSil
  16. vay vay vay bu ne becerik sanki restauranttasın Maşalah diyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım Beğenmenize çoook sevindim. Çok teşekkürler. Sevgilerimle..

      Sil
  17. Özünde bir Adanalılık var senin, hissediyorum :))

    Ellerine sağlık ablacım, afiyetler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yada senden bulaştı kuzum:)) Yemeklerinizi çoook seviyorum. Tabi seni ve sabriyide:)

      Sil
  18. Etçilim ben etçilllll :) şahane güzküyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ankaraya gel yapayım elcağazımla sana:)

      Sil
  19. kebap dedin mi bizde de akan sular durur, bayılırız..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizdeeee. Bayılırız ve sık sık yaparız değişik değişik..

      Sil
  20. ayy canım ben fotoğrafa bakınca önce kolantada yediniz zannettim,ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım Beğenmene çoook sevindim. Çok teşekkürler. Sevgilerimle..Evimin Lokantası..

      Sil
  21. lokanta yazacaktım canım hızlı yazarken yanlışlık olmuş,çok muntazam olmuş her biri,fırında olmasıda çok pratik ellerine sağlık tekrardan :)

    YanıtlaSil
  22. kebabın evde yapımı hele de tadını tutturabilmek çok zordur...Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tuttu ama zor oldu tabi. Fakat odun ateşide ayrı bir lezzet ama:)
      Canlarım Beğenmenize çoook sevindim. Çok teşekkürler. Sevgilerimle..

      Sil
  23. canım ablam hayırlı günler.
    insan yoğunluktan bazen unutuyor..
    esra özmen yazamamış sorunu çözmüş:)))
    ablam öptüm:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sorunun çözülmesine sevindim Ayşem. Çok öptüm..

      Sil
  24. Ablacımmm sen yaparsında beğenilmezmi..:)
    Birde benim gibi bir et obur,bu görüntü karşısında erir biter:)
    Ellerine sağlık ablacım.
    Nefiss görünüyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tatlım benim. İltifatın için çokk teşekkür ederim.

      Sil
  25. Beğenilmez mi çok güzel görünüyor eminim tadı da öyledir :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım Beğenmenize çoook sevindim. Çok teşekkürler. Sevgilerimle..

      Sil
  26. oy oy şahane Vuslat evde kebap keyfi he ama kuyruk yağı olmasa olmazdı kururdu dime oda ona lezzet katıyo...sevgiler canım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet pozitifim kuyruk yağsız olmaz.. Beğenmene sevindim. Çok öptüm..

      Sil
  27. hahay demek öyle o zaman çok fazla sevap kazanabilirim ben :) ben o tarifin adının güzelliğine mi yoksa kendisine mi vurulayım ah ah :) ellerin dert görmesin ablacım sabah sabah insanın canını çektirebildin yaaa daha ne diyim bennn sana yaaaaa :)) valla bulurum dicek şey susmam ki seni seviyor öpüyor ve kolaylıklarla ve güzelliklerle dolu bir hafta diliyorummm öptümmmm :) şimdilik kaçtım ama uzun soluklu gelicim elbet :)

    YanıtlaSil
  28. Merhabalar Vuslat,

    Elinize, emeğinize sağlıklar olsun. Çok enfes, lezzetli ve güzel görünüyorlar. Hem bu güzel Vuslat kebabı yiyeceksin, hem de beğenmeyeceksin, öyle şey olmaz!!! "Yiğidi öldür, hakkını keketme!" derler.

    Selam ve dualarımla birlikte en GÜZEL'e emanet olun. Hayırlı günler dilerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenmenize çoook sevindim Recep bey. Çok teşekkürler. Selamlarımla..

      Sil
  29. Şu manzarayı görüp de beğenmemek mümkün mü? Hem de kuyruk yağıyla ve zırh kıyması falan. Tok olmama rağmen dayanılır gibi değil. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenmenize çoook sevindim İlhan bey. Çok teşekkürler. Sevgilerimle..

      Sil
  30. Ellerin dert görmesinnn,
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canımmm sensiz boğazımdan geçmedi son lokma:))

      Sil
  31. Canlarım ya Beğenmenize çoook sevindim. Çok teşekkürler. Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  32. Ayyyyyy ben geç kalmışımm ziyafeteee :(

    YanıtlaSil
  33. Merhabalar,
    Bir arkadaşımın bloğunu ziyaret ederken sayfanızı keşfettim. Ellerinize sağlık, nasıl da güzel görünüyor. Kebap sevmeyenimiz yoktur diye düşünüyorum:))))) Bu arada sizi hemen izlemeye aldım :)
    Bana da beklerim : http://fatoscatadlar.blogspot.com/
    Güzel paylaşımlar diliyorum...
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayağınıza sağlık. gelirim tabiki.. Ay pardon gelen parmak uçlarınıza gönlünüze sağlık...

      Sil
  34. :))) Afiyet bal olsun. Çok güzel belli. Ellerine sağlık canım benim.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız beni mutlu ediyor.. Ziyaretiniz için teşekkürlerimle. Sevgilerimle..