08 Ekim 2012

KAYMAK, YEMEYEN .... :)))





Mürdüm erik reçeli, pişmiş süt kaymağı ve fıstık.
Bunu yemeyene diyecek kelime bulamıyorum:))) 


Efendim, pek çok ev hanımı yoğurt mayalamak için süt alır ve güzelce pişirir değil mi?. Pişen sütün üstünde biriken kaymak ne olur peki?.

Pişmiş sütü soğumaya bıraktığımızda üstünde oluşan kaymağını delikli kepçe yardımı ile alıp, soğuttuktan sonra neler yapabiliriz:

-Hamurlu tatlılara kaymak yapılabilir.
-İçine her türlü reçel konularak yenebilir.
-Dondurucuda biriktirilerek daha sonra sürekli mıncıklanır ve oluşan topak buz gibi su ile yıkanarak tereyağ yapılır.
-Üstüne, bal, pekmez ve tatlı meyvelerden konulabilir..

Hani derler ya: Kaymak, yemeyen m..... :))
Ben aldım, üstüne erik reçelimi koydum fıstığımı ektim afiyetle yedim. 

Demek ki neymiş; ben m..... değilmişim:))))

Şaka bir yana, yiyene afiyet olsun, yemeyen kendine başka tarifler bulsun...

34 yorum:

  1. valla ben de bayılırım kaymağa.yerim hiç kaçırmam,sütün üstündekinin de yoğurdun da.sana da afiyet bal şeker olsun canım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim tatlım. Afiyet olsun ikimizede:))

      Sil
  2. Al benden de o kadar:)
    Kaymak yenmez mi,sevilmez mi hiiiç:)
    Şifa olsun canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olsun Zeliha'm.. Hepimize afiyet olsun:))

      Sil
  3. Off Vuslatım yenmez mi ben de bal ve narla çok yapar yerim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Afiyet olsun Beyaz Bezelyem. Bal olsun, şifa olsun:))

      Sil
  4. Bayılırım kaymağa..yenmez mi hiç..kahvaltıda,tatlıların yanında..mis mis...

    YanıtlaSil
  5. kahvaltıda reçelle bayılırım:)
    ama şimdilerde bu kadar kaymaklı süt bulmak kolay değil!

    YanıtlaSil
  6. Bizim sütçüde var cep aynam. Sanada bıraksın mı 5 lt...:)

    YanıtlaSil
  7. Barış Mançonun ballı kaymak parçası geldi aklıma..
    kaymağı tamamlayan baldır bal. :)
    bal kaymak olsun, afiyet olsun efendim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hep berabr hepimize afiyet bal kaymak olsun..

      Sil
  8. Vuslatcim, afiyet seker olsunda sana, ben nereden bulacagim simdi boyle sut un ustundeki kaymagi:)) miss gibi goturmussun:)) sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :))) süt çiflikten işlenmemiş alınacak yoksa kaymak NO:))) Gel ben sana bol bol yedireyim memleket kaymağı...

      Sil
  9. bu m.... ne yaw kötü bişi mi .. ben sevmem :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. o işin kafiyesi kaymak yemeyen (afedersin ben demedim, atalar uydurmuş. ) m.a.n.y.a.k derler ya:)) işte öyle birşey...

      Sil
  10. ne güzel öneriler bunlar,aklımın bir yerinde dursun mutlaka denemeli,ellerine sağlık vuslat'cım:)

    YanıtlaSil
  11. ablam ben geldim :)))
    kaymak yenmezz mi be yaaaa :))
    ayıla bayıla yenir valla :))
    ne demişler afyon un kaymağı :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Konyanın M...... derler demi Şirinem. Hoşgelmişsin...Sevgilerimle.

      Sil
  12. ayy çok güzel duruyor :) afiyet olsuuunnn

    YanıtlaSil
  13. haksızlık bu bende istiyorum ama yaaa :((
    bende yoğurt ve senin o reçelini karıştırıp yiyorum genelde aman allahım nası bir lezzet oluyor :) bak fıstık bilem dökmüşsün yaw:) acilen canım istedi şimdi olucak iş değil ama bu yaptığın ablacım :)
    afiyet bal şeker olsunnnnnn sefan olsunnnnn :)öpimde tam olsun :)

    YanıtlaSil
  14. Canım benim yaa,kaymak sevmeyen olmaz herhalde ama bu sütün yüzeyindeki kaymaktan hep annemde olur.Annemi hatırlattığın için teşekkürler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende teşekkür ederim Limon çiçeğim Uğramana çok sevindim..

      Sil
  15. :)) Afiyet bal olsun o zaman :))

    YanıtlaSil
  16. hiç duymadım ama bayıla bayıla yerim.
    aklıma güllaç ve su muhallebisi getirdin bak.
    onları da pek bilmem ama kırk yılda bir yer ve bayılırım.
    :)

    YanıtlaSil
  17. Afiyet olsun. Kaymak sevilmez mi? :)

    YanıtlaSil
  18. Evet inanması güç ama bu dünyada kaymak sevmeyen insanlar var :)) (ben değil!)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Afferin sana küçüğüm. Akıllı insanı severim..

      Sil

Yorumlarınız beni mutlu ediyor.. Ziyaretiniz için teşekkürlerimle. Sevgilerimle..