25 Temmuz 2014

EĞER UYURSAK FÜZELERDEN KAÇAMAYIZ, ÇABUCAK ÖLÜRÜZ. UYUMAYALIM ANNE..




BU MU SAVUNMA HAKKI?..
SİVİLLERİ KÖŞEYE SIKIŞTIRMAK VE KATLİAMDAN ZEVK ALMAK..


İsrail ordusunun hafta sonunda vurduğu Şicaiyye’deki katliama ve çocuk ölümlerine tanık olan Filistinli gazeteci Ömer Gıreyb, ‘The Electronic Intifad-Elektronik İntifada’ isimli internet sitesinde bir makale kaleme aldı.“Biz Filistinliler ne zaman insan yerine konacağız? Çocuklarımız ne zaman insan haklarına kavuşacak ve güvende olacak?” diye soran Filistinli gazetecinin yazısı, Gazze’de yaşayan çocukların dramını gözler önüne serdi. İşte o yazıdan satırbaşları...
BÖYLE BİR DÜNYAYA ÇOCUK GETİRMEYECEĞİM

“(...) Her şey cumartesi günü başladı... Bombardıman hiç durmadı. Hepsini evden duyuyordum. Patlamaları sayamamaya başlamıştım... O geceyi tarif edecek söz bulamıyorum. Şicaiyye yanarken, Gazze bir alev topu gibi görünüyordu... Yıkımın fotoğrafları ancak sabah ortaya çıktı. Ama asıl acı verici olan ve nefesimi kesen şey, çocuklarının cansız bedenlerini taşıyan ebeveynlerin fotoğraflarıydı. Çocuğunun cansız bedenini kollarında taşıyan bir babanın yaşadığı yıkımı hayal edebiliyor musunuz? Çocuğunu koruyamadığı için yaşadığı utanç ve suçluluk duygusunu? İşte o an asla çocuk sahibi olmamaya karar verdim. Böyle bir dünyaya çocuk getirmeyeceğim. Çocuklarımın ölümüne seyirci kalmayacağım... Nasıl bir dünya komple bir bölge ve içerisindeki insanların yok edilmesini ‘meşru müdafaa’ olarak düşünebilir? Çocuklar nasıl ‘terörist’ ve ‘militan’ sayılabilir? ”
ÇOCUKLARI UYKU İLACI İLE UYUTMAYA ÇALIŞIYORLAR
Gece-gündüz saldırıların devam ettiği Gazze’de anneler, bomba sesleri altında korkudan uyuyamayan çocuklarını uyku ilacıyla uyutmaya çalışıyor. 29 yaşındaki anne Muna Rıdvan,bomba sesleriyle titreyen 7 yaşındaki kızı Ravan’ın “Eğer uyursak İsrail uçaklarının attığı füzelerden kaçamayız. Çabucak ölürüz” diyerek uyumayı reddettiğini söylüyor.

http://www.internethaber.com/gazzeden-gelen-en-korkunc-goruntu-4-dakikada...-702731h.htm

24 yorum:

  1. Vuslatım..bayram için neneşemne hevesim var desem..evin hiç bir şeyine dokunmadım daha ne tatlı düşündüm ne bayramlık çocuklara.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen Sevgim. Dikkat edersen bayramda yayın bile yapmadım. Zehir oldu çünkü. Bir yerde din kardeşlerimiz inim inim inliyor, bir yerde bayram içime sinmesi..Üzgünüm:(

      Sil
  2. Firavun'un kendisini alt edeceğini düşünerek, korkudan tüm erkek çocuklarını katletmesi gibi bir korku var hep küffarda.
    Allah c.c. hidayet versin.
    Müslümanları muhafaza etsin.

    YanıtlaSil
  3. Dünya hep böyle olaylarla dolu ,ama biz yine de herşey hep güzelmiş gibi Bayramları kutluyoruz. İyi Bayramlar dilerim VuslaT.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bayramı zehir ettiler. İnsan acıyı hissetmekten düşünmekten duaları ile destek olmaktan başka bir şey yapamıyor..Üzgünüz Mehtapcığım..

      Sil
  4. Merhabalar.

    Filistin'deki masum ve savunmasız insanların katlini mubah gören İsrail zulmünü şiddetle kınıyorum. Ancak, müslümanların da artık gözlerinin önlerine bakması ve Cenab-ı Hakk'ın kanunlarına harfiyen uyarak İslam'ı yaşamaya ve yaşatmaya gayret etmeleri gerektiğini de müsaadenizle vurgulamak istiyorum. İslam'da "ben müslümanım, Allah bana yardım eder" diye bir kolaycılık yoktur. İnancı ne olursa olsun, Allah'ın kanunlarına göre yaşamlarını düzenleyen tüm topluluklar başarıdan başarıya koşmaktadırlar. İslam, yan gelip yatma diyarı değildir. Cenab-ı Hakk'ın kanunlarına ve emirlerine göre hareket etmediğimiz sürece, her zaman böyle emperyalist ülkelerin zulmüne muhatap oluruz.

    İngiliz casusu Lawrence'nin peşine takılıp 1918'de Suriye ve Galiçya'da zavallı askerlerimizi sırtından vuran ve son zamanlarda Arafat tarafından Lübnan'da PKK'ya destek veren Filistin'lilerin tüm yaptıklarına rağmen, Filistin davasına sahip çıkalım, İsrail militarizmini kınayalım, protesto edelim, fakat asla unutmayalım: Filistin'e adalet gelecekse bunu sağlayacak gücün, bilim ve teknolojiye, entelektüel kapasiteye dayalı akıllı politikalardan geçtiği gerçeğini de asla yabana atmayalım.

    Tüm sevdiklerinizle birlikte sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir Fıtır(Ramazan) bayramı geçirmenizi diler, bayramınızı kutlarım.

    Selam ve dualarımla birlikte en Güzel'e emanet olun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz için teşekkürler Recep bey. Dualarımız Filistin ile, Gazze halkı ile..Üzgünüz. Size de iyi bayramlar..

      Sil
  5. Yanıtlar
    1. Sanada.. İyi tarafı kalmadıki bu olaylardan Deep:( Üzgünüz..

      Sil
  6. Yaşanan acıların sona ermesi dileğyle
    Ramazan Bayramın mübarek olsun.
    Güzel ve huzurlu günlerin geleceği nice bayramlar diliyorum.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol canım sanada iyi bayramlar. Dilerim acılar biter tez zamanda hepimizin ortak dileği bu..Sevgilerimle.

      Sil
  7. Umarım daha güzel bayramları kutlarız iyi bayramlar sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende umarım Handancığım..Sevgilerimle :(

      Sil
  8. O günahsız kuzuları izlemeye can dayanmazken, anaların babaların acısını kim tahmin edebilir ki? Rabbim İsrail'in kökünü kurutsun, attığı bombalar bir bir üzerlerine düşsün inşaallah.... Ya ben nasıl bir çocuk getiriyorum dünyaya, böyle acıları gördükçe telaşlanmamak mümkün mü? Allah sabırlar versin tüm savaş mağdurlarına...

    Özledim ablam, az önce yazdığım yazıdan utandım senin bu yazını görünce... Televizyon açamıyorum, izleyemiyorum haberleri... Uzak kaldım ama asla unutmuyorum katledilen canları. Dua etmekten başka elden ne gelir ki?

    Öpüyorum çok, hasretle kucaklıyorum seni...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ağzını seveyim kuzum. Zalimin kökü kurusun da zararları bitsin artıkkk...Dur geleceğim sana. Sevgilerimle..

      Sil
  9. Yüreğim dayanmıyor..
    Dünyanın bu pervasızlığı her kıtada katledilen masum çocuklar ve masum insanlar..
    Nasıl olacak diyorum dünya nasıl düzelecek..
    Biliyorum ki bir gün güneş bile doğmaya kahredecek bu dünyanın yüzüne.. :(
    Off offffffff

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İçimiz yanıyor Nurummm. Evet bencede off ki off:(

      Sil
  10. Hem Türkiye'de, hem dünya da o kadar gaddarca, sebepsiz bir vahşet yaşanıyor ki, çocuklara ellemeseler bari. Ama İsrail arkasında ABD olduğu sürece bu küstahlığa devam ede nasılsa arkası sağlam.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok üzgünüz İlhan bey.. Allah yardımcıları olsun..:(

      Sil
  11. Rabbim bütün mazlumların yardımcısı olsun ve bu kahrolası savaşlar da bitse artık:((

    YanıtlaSil
  12. :( ne diyeyim can .hayvan haklarinin üstün tutuldugu cocuklarin kana bulandigi bir dünya oldu burasi
    bu sinav hepimizin önüne gelecek kul hakki olarak
    rabbim beni af etsin izlemekle yetindim ama gönlüm kan agladi ah ettim

    YanıtlaSil
  13. Meleğim canım Allah yardımcıları olsun inşallah..:( İçimiz yana yana seyrediyoruz maalesef.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız beni mutlu ediyor.. Ziyaretiniz için teşekkürlerimle. Sevgilerimle..