26 Haziran 2014

YANILDIN. HERKES SENİ UMURSUYORDU :(



Michael Jackson- They Don't Care About Us- Onlar Bizi Umursamıyorlar.



Yaradan herkesi farkli yaratmış.
Kadın-Erkek
Güzel-Çirkin
Sarışın-Esmer-Kumral
Siyah tenli-Beyaz tenli-Sarı tenli

Buna benzer bir çok fiziksel özellik.. Yaradan yaratmış işte. Kimi cinsiyetini sevmez, kimi boyunu, posunu, ağzını burnunu.

Herkes Bir yerlerini değiştirmeye kalkar. Ya da sadece düşünür. Pek çok insanda vardır değişim arzusu. Kimi saçının rengini değiştirmekle yetinir, kimi göğsünün, kaşının, kalçasının şeklini biçimlendirir.

Michael'de siyahi Bir ​​ailenin çocuğu olarak dünya ya geldi ama hep beyaz olmayı sevdi .. Vitiligo Hastalığının vücudunun bazı yerlerini beyazlatması nedeni ile siyah kalmak ve ya beyaz olmak arasında gidip gelmeler yaşattı düşüncelerine. Beyazlama uğruna kullandığı ilaçlar (çoğunlukla ilaçlarına, Vitiligo tedavisi için olduğunu söylese de yakın çevresi onun beyaz olmaya çaba gösterdiğini söylemişlerdi.) ten renginde beyazlamaya yardım ederken, bu arada psikolojisi de kapkara Oldu.

Yıllar yılı, müzik kariyeri ne kadar yükseklere çıktıysa, albümlerinin rekor düzeydeki satışı kimseler tarafından egale edilemediyse de, ruh hali çok aşağılara düştü. Obsesif-Kompulsif (evham hastalığı), mikrop kapma korkusu onu uzun bir süre halk içine çıkmaktan, konser vermekten, insanlarla temas etmekten alıkoydu.

Hakkında açılan küçüklere cinsel istismar davalarından sonra; yaşadığı bunalımlar ve kullandığı ilaçlar hâd safhaya ulaştı. Hayatının bu sıkıntılı döneminde açılan davalardan aklandıktan sonra din değiştirip İslamiyeti seçtiği, bir Müslüman ülkede camii yaptırdığı bu sebeplerden dolayı da inzivaya çekilme yeri olarak Bahreyn'i seçtiği çok konuşuldu. Uzun süre Bahreyn'de yaşadıktan sonra Los Angeles'a döndü..  

Tekrar konser hazırlıklara başladığını, 8 Temmuz'dan itibaren 50 konser vereceğini (08.Temmuz.2009'da) açıkladığında yer yerinden oynadı. Hayranları 8 Temmuz'da ki konseri beklerken 25 Haziran'da Los Angeles'da ki muhteşem evinden verilen namuhteşem haber tüm dünyaya flaş haber olarak duyuruldu. 

Michael Öldü ..


İsterdik ki daha uzun yıllar aramızda olsaydı. Olmadı:(

O bir efsaneydi.

Müzisyen, Söz Yazarı, besteci, dansçı.

O bir Pop Yıldızıydı.. Bir 'Kral'.

Hiç unutulmayacak.
Yeri kolay kolay doldurulamayacak..




Not: Niye dün yazmadım; unuttum, tarihi karıştırdım çünkü. Unutmayayım da, Begüşe ( küçük kızım yarın-Cuma- Los Angeles'ta olacak) Michael'ın evinin yakınından geçersen fotoğraflarını çekmesini söyleyeyim diye kendime bin kez tekrar ederken, tarihin 25'i geçip 26 olduğunu sonradan fark ettim çünkü..Çünküler çok. Yaşlıyım ve uzak tarihi hatırlamaktan, yakın tarihi unutuyorum çünkü:)) 



16 yorum:

  1. Vuslatcim, Micheal hakikaten umursaniyordu. O kadar sohretin ve paranin icerisinde mutlu olamadi. Hayat hikayesi oldukca acikli. Cocukluk ve genclik doneminden sonraki ruh hastaligi onu yitirdi. Oyle olmasa idi kimbilir daha ne guzellikler getirecekti dunyaya. Allah rahmet eylesin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Şuleciğim üzücü bir yaşam. Ama keşke kazandığı şöhreti şükretmeyi hazmetmeyi bilenlerden olaydı..Hala dinliyorum o enfes parçalarını..Sevgilerimle canım benim..

      Sil
  2. <3 m jackson ,my favourite singer from my younger :/

    http://zielonoma.blogspot.it/2014/06/cekiny.html

    YanıtlaSil
  3. Ölümüne gerçekten üzüldüğüm sanatçıydı inanılmaz bir yeteneğe sahipti..bilemiyorum şimdi nerededir..bilemiyorum dini ile söylntiler doğru muydu ki..o kadar çok isterim ki doğru olup müslüman olarak bu dünyadan göç etmiş olmasını..bilemiyoruz işte..

    O bir kraldıevet..dalinda çok çok iyiydi..şarkılarında hep ince acı vardı satırlarında hep içindeki kanayan çocuk vardı.

    Vuslatım duygulandım ya..yapma böyle :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bencede inşallah bu dünyadan göçüp giderken inancı en güzeledir..Çok iyi bir yetenekti. Ölümü üzücü..
      Sevgilerimle Sevgim..

      Sil
  4. Ne garip, dün kızım bir kitap okuyordu ve Michael vitiligo hastasıymış, o yüzden rengini açtırmış dedi, ikimizde bilmiyorduk ve şaşırmıştık. Bu gün de sen yazmışsın, Allah rahmet eylesin, bence de herkesin umursadığı ve unutulmayacak bir star...Ayrıyeten yaşlı değilsin, kafamızda neler var neler, bazen karıştırıyoruz işte...
    Sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Vitiligo hastalığı bazen insanları çok kötü etkileyebiliyor. Üzücü bir durum. Büyük yetenekti kaybı üzücü.. Sevgiler Elifciğim..

      Sil
  5. Merhabalar.

    Fıtratına karşı koyduğu için yanlış yaptı. Oysa her şeye iyi yanından bakıp, Cenab-ı Allah'ın verdiklerine şükretmesi gerekirdi. Cenab-ı Hakk rahmetiyle muamele eylesin ve taksiratını affetsin inşAllah.

    Ramazan-ı şerifinizin hayırlı ve mübarek olmasını dilemekle birlikte bu kıymetli ayda O'nun rızasına uygun hareketler yapabilmeyi cümlemize ihsan etmesini Cenab-ı Allah'tan niyaz ederim.

    Selam ve dualarımla birlikte en Güzel'e emanet olun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Recep bey Allah taksiratını affetsin. Hayırlı ramazanlar. Saygılarımla..

      Sil
  6. Bir Michael Jackson bir Amy Winehouse beni yalnızlıklarına ağlatanlardandırlar..
    İçim hala acır şarkılarını dinlediğimde.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amy'yi fazla bilmiyorum onu gençler daha çok biliyor ama Jackson a üzüldüm.. Sevgilerimle Nurum..

      Sil
  7. Böyle yetenekler hep erken gidiyor..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet maalesef sevgili Dae..
      Sevgilerimle..

      Sil
  8. üzücü :(
    hastalığı ve müslüman olduğunu bilmiyordum.bilgiler için saol.

    YanıtlaSil
  9. önemli insan yaa müzikte. ama nası öldü acaba yaa.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız beni mutlu ediyor.. Ziyaretiniz için teşekkürlerimle. Sevgilerimle..