26 Şubat 2013

DOST'a Başsağlığı, ZALİM'e Merhamet Yarab..


DAHA BU NE Kİ!!.  
NİCE VAHŞET VAR FOTOĞRAF KARELERİNDE...








Bugün; tarihe kara bir leke olarak geçen Hocalı Katliamı’nın 21.yılı.
Acıların dinmediği, gözyaşlarının dinmediği, üzüntülerin dinmediği 21 yıl..

26 Şubat 1992 yılında; dost ve kardeş ülke Azerbaycan’ın Dağlık Karabağ bölgesindeki Hocalı Mevkii; Ermeniler için askeri bir hedef niteliği taşımaktaydı. Bölgenin tek havalimanını içinde barındırması nedeni ile stratejik bir konumda olan Hocalı’yı,  Azerbaycan Silahlı Kuvvetlerinin üssünün de burada bulunması sebebi ile önce birkaç ay elektrik, gaz vs. ihtiyaçlarından halkı tecrit ederek abluka altına alan Ermeni güçleri,  o melun günde ise kadın- erkek- çoluk- çocuk- yaşlı demeden toplam 613 kişiyi hunharca öldürmüş, 487 kişiyi ağır yaralamış, 1275 kişiyi rehin almıştır. 150 kişinin hala akıbeti belli değildir ve tarihe bu gün, acı yaraları içinde barındırarak kanla yazılmıştır.

Bugün bile esefle, keder ile içimizi paramparça eden bu katliamı; Kafkasya sorunu, Hocalı sorunu, Azerbaycan-Ermenistan sorunu olarak basite indirgeyip anlatmak, ifade etmek Azerbaycan’a karşı ayıptır. 

Ve kınamayan, kınamaktan imtina eden dünyanın da büyük ayıbıdır..

Bu katliamı, bu barbarlığı yaşayan kardeşimiz, dostumuz Azeri Halkının elim  kederini aynen paylaşıyor, bir daha böyle hunharca yaklaşımlara maruz kalmamalarını diliyoruz. Azerbaycan'ın acısına ortak olmayan Dünya Ülkelerinin de ellerini vicdanına koyarak sorunları halletmede, dostumuzun yanında olmaları ümidini taşıyoruz.

Hayatlarını kaybedenlere yüce Allahcc’tan rahmet, zalime merhamet, Azerbaycan halkına başları dik, ruhları özgür, nice umut dolu günler temennisi ile tekrar başsağlığı diliyoruz..





36 yorum:

  1. Hicbir kere disarda haberlerde duymadim, hic birkere Ermeniler bunu yapti duymadim..hep yapanlar biziz..bizden baska kim biliyor kim uzuluyor?? Insanin ici aciyor:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Emel'cim dünya biliyor da susuyor malesef..Her zalimliğe içimiz yanıyor. Dünyanın neresinde olursa olsun..:(

      Sil
  2. bizler tarafından kendilerine katliam yapıldığını iddia edenlerin yaptıkları bunlar...peki bunun adı ne acaba?

    YanıtlaSil
  3. Hepimiz Ermeniyiz, hepimiz bilmem kimiz diyenler acaba bu katliamı nasıl değerlendiriyor. Bu katliamı yapan insanlıktan nasibini alamamış canilere Allah lanet etsin. Şehitlerin de ruhu şad olsun.
    Canım emeğine sağlık...

    YanıtlaSil
  4. Kutluyorum sizi böyle bir konuyu buraya taşıdığınız için. Emel'in yazdıklarına katılıyorum, hatta sabahtan beri Azerbeycan kanalları bile bahsetmiyor. Işık içinde yatsınlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin İlhan bey..Nur içinde yatsınlar..

      Sil
  5. Vuslatcım hemen geldim..İnan bozulmadım...ben sadece şöyle düşünüyorum tek tek bana yazılan yorumların altına cevap yazmıyorum onun sayfasına gidiyorum yorumuna teşekkür ediyorum sonra yemek ile konuşuyorum çünkü o kişinin tekrar bana gelip ay ayca acaba bana cevap yazdımı teşekkür ettimi diye geldiğini düşünmüyorum çünkü kimsede okadar vakit yok...ama eğer soru sorduysa cevabı almak için gelebilir ama ben öyle düşünceliyimki:)))hemen ona gidip onun syf.cevap veriyorum...eskiden senin dediğinide yapardım ama kızım 1.sınıfta onun ödevleri yeteri kadar zamanımı alıyo bide benim işlerim inan vakitsizim...akşamları hiç açmazdım okul başladığında ama şimdi kız ödevii bitirince eşimde olmadığından açıyorum...yoksa aylardır kimselere gidemedim yorum bırakmaya:((( Yazınla ilgilide çok duyarlısın umarım böyle kötü günleri hiçbir toplum yaşamaz dünyaya yaşamak için geliyoruz savaşmak için değil.umarım hep barış olur... sevgiler canım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canımm seni üzmek için değilde merak ettiğim soruya epeyce cevap alamadığımdan..Sevgiler tatlım...

      Sil
  6. Er ya da geç,Zalimler hak ettiği cezayı bulacaktır..!

    YanıtlaSil
  7. Tıpkı Sivas, Maraş katliamlarında olduğu gibi insanlık dışı ..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zalimlik kah sivasta, Kah Filistinde kah Bosnada, Hocalıda..

      Sil
  8. merhaba konusup bana haber verirseniz ingilzice konusunda cok mutlu olurum ingilizce bilen kisiyle birebir sesli konusup kelime telafuzlerini ogrenmem gerek hani derler ya yasayarak gorenilir ingiltereye gidemedigime gore bilgisayardan ingilzce bilen biriyle konusmakta iyi gelicek burdada mesaj gonderirsin bana bilgilendirmek icin http://ferhatbayram.blogspot.com/p/iletisim.html

    YanıtlaSil
  9. Çok haklısın Vuslatım bu daha neki.
    İçim çok acıyor çok üzülüyorum. Hiç bir zaman onlar kabul etmez zaten hep biz yapmışızdır. Kör ve vicdansızlar.
    İlahi adalete inanıyorum ben herkes bir gün yaptıklarının karşılığını görür.

    YanıtlaSil
  10. Çok haklısınız önemli bir konuya değinmişsiniz nekadar acı :(

    YanıtlaSil
  11. Ne yazılır ne denir ki çok acı çok :(

    YanıtlaSil
  12. böyle acı günlerin tarihe geçmesi ne kadar üzücü,umarım bir daha böyle acı şeyler yaşanmaz diyorum ama bildiğimiz bilmediğimiz neler yaşanıyor :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ama malesef yaşandı. İnşallah son olur Reyhancım..

      Sil
  13. içimiz cizil cizil açiyor Vuslat ablam ,bu hakkizliga ,adaletsizlige ,insanlik disi vahsete, ne desem ,niçin boyle bazi insanlar hakli oldugu halde bazilarina soz dinletemez , hakli oldugunu savunamaz, aciz durumuna duser??? bu nasil bir komplo bu nasil bir kurum bu nasil bir duzen! bu nasil bir politika ! keçenlerde tvde izlemistim azerbeycan kardeslerimizin bu içler acisi durumlarini :(((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eda'mmm :(( içimiz yanıyor..Allahcc hepsini cennette ağırlasın inşallah..

      Sil
  14. hatırlamış olduk unutumuşum ya.
    :)

    YanıtlaSil
  15. dunyanin neresin de olursa olsun,zalimler,vicdansizlar yok olsun.coluk cocuk demeden katledilenlerin ruhu sad oldun.

    YanıtlaSil
  16. Merhabalar,

    Vahşet ve zülum bu kadar bariz ve somut bir şekilde ortada iken, tüm dünyanın bu vahşete neden seyirci kaldığı aşikar belli. Vahşete ve zülme uğrayanlar Müslümansa, Türkse hiç seslerini çıkarmıyorlar. Zaten şu son zamanlarda vahşete ve zülme uğrayan Müslüman ve Türklerden başka bir topluluk da yok!..

    Burada sorgulamamız gereken bir durum daha var. Cenab-ı Hakk'ın (sünnetullah) sünneti de dediğimiz kanunlarını üç ana başlıkta toplamak mümkündür. Bunlar fizik, sosyal ve ruhi kanunlardır. Bir toplumun var olması veya yok olması Cenab-ı Hakk'ın sosyal kanunlarına bağlıdır. O kanunları kim en iyi bilir ve onlara uyarsa yaşar, büyür, güçlenir ve hükümran olur. Kuru kuruya ben Allah'a inanıyorum ve Müslümanım demek yeterli olmayıp, bu kanunlara riayet şarttır. Bakın Müslümanların dışındaki milletlerden Allah'ın sünnetine riayet edenlerin hepsi müreffeh, güçlü ve hükümran birer milletlerdir.

    Bu vesileyle başta Hocalı'da olmak üzere emperyalist alçakların vahşetine ve zülmune uğrayarak hayatlarını kaybetmiş tüm kardeşlerimize Cenab-ı Hakk'tan rahmetiyle muamele eylemesini niyaz ediyorum.

    Vakit kaybetmeden Cenab-ı Hakk'ın ipine sımsıkı sarılalım ve Allah'ın sünnetine de uyalım.

    Selam ve dualarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim açıklayıcı değerli yorumunuza Recep bey. Umarım herkes daha duyarlı olur daha birleşik olur zalime karşı..

      Sil

Yorumlarınız beni mutlu ediyor.. Ziyaretiniz için teşekkürlerimle. Sevgilerimle..