27 Ocak 2014

DÜNYAM TATLI TATLI, HIZLI HIZLI, YOĞUN YORGUN ve HERŞEYE RAĞMEN MUSMUTLU DÖNÜP DURUYOR...





Biliyorum, geçen yazdan bu yana sık sık kaçış yapıyorum aranızdan. Çünkü; dünyanın dönüş hızına, benim yaşam hızım yetişemiyor.. Malum; hem yaş kemâle epey bi ermiş durumda, hem de vücud-u hissim baya baya kalınlaşmış (son yıllarda aldığım kilolara kırgın ve takıkım da!)  :), daha önce de söylemiştim bunları.

Ara ara nedenlerimi de yazmıştım. Asıl nedenim zamansızlığın, içimden geçen konu ve kelimeleri engelli koşuya tabi tutması. Ya yazmayı düşündüğüm konularım takılıyor engele, ya kelimelerim hapsoluyor içime.

Zaten çok üretken, çok becerikli, çok yetenekli, çok okuyan, çok araştıran, çok dinleyen, çok seyreden, çok çok çok....... 

Kısacası bu çoklardan bende hiç yok. Ay pardon ben haksızlığı sevmem, kendimin de hakkını yemeyeyim saat geç oldu, mideme oturur; hiç yok'u düzeltiyorum, çok yok, az var. Az üretken, ortanın iyisi becerikli, az yetenekli, orta derecede okuyan, oldukça (yani iyiye yakın) araştıran, çok dinleyen, az seyreden, ....... yani her telden biraz :))

Neyse efendim, şimdi siz benim sofralarımı da özlemişsinizdir. Davet gibi aşırı şık değilde daha basit, daha sıcak aile sofralarımı.




Bizim çocuklar, Londra'dan sonra burada da bir ev kurdular. Kâh iş için Londra, kâh Ankara mekik dokunup duruluyor işte.. Hem geçim dünyası, hem hayatlarında ambiyans..









Afiyet olsun Ra Jeevan :)
Peynirli makarna, taze soğanlı peynirli gözleme, kiremitte köfte, kekikli fırın patates, ıspanaklı peynirli ekmek, kaparili yeşil salata. yemekten sonra cevizli, portakallı ıslak kek ve krokanlı pasta.

Konsepti olmayan karışık menüler. Her evladımın sevdiği şeyler.. Farklı ülkelerden ziyaretimize gelen misafirler..












Hayvan sevgimiz taa Paris'ten getirilen peçetelden de belli değil mi?..  Bu da başka bir karmaşık menülü sofra. Kek akşam sofrasında..Her pişirdiğim ayna anda sofrada olsun istediler.. Afiyet olsun Saule..









Saule için kıymalı sosyete mantısı, kıymalı yaprak sarma, tavuklu havuçlu turşulu patates salatası, sosisli milföy ve salamlı gül milföy, tarçınlı cevizli kek.



Bu kek ise komşum ve iş arkadaşıma..


Tarifi yakında satırlarımda:)).

Yani sizin anlayacağınız, iş güç, ders mers, yemek memek uzak kaldım aranızdan..


Bu hafta ve önümüzdeki haftayı; kendime dinlenme, okuma, aranızda dolaşma, hatıralarımdan bir iki bölüm yazma ve buna benzer durumlarla geçirmeyi planlıyorum..

Tabii ki küçük dünyamda mutluyum ancak, birbirininin altına sabun koyanları, ayağını basıp düşenleri, düşürülenleri, kazananı, kaybedeni kısaca dünyanın çeşitli içtimai vakıasını izliyorum kendimce. Ne başkalarının düşüncelerine katılıyorum, ne kendi düşüncelerimi açıklayıp taraflar veya nataraflar yaratıyorum..

İşimdeyim, gücümdeyim..
Kaçan zamanın peşindeyim.

Hayırlarla dolu güzel günler dilerim..




  

36 yorum:

  1. Yine çok güzel bir çalışmaya imza atmışsınız. Emeğinize, kaleminize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Hüseyin bey, aile dost muhabbet ortamı işte..Saygılarımla..

      Sil
  2. Ne kadar doğru Vuslatım bende öyledüşünüyorum. Dünyanın dönüş hızına ben yetişemiyorum yapacak onca şey var ki.
    Senin sıcacık masalarını çok seviyorum, yaptıklarına tek tek baktım ellerine sağlık. N e kadar güzel, çocukların Londra'dan sonra Burada da ev açmaları, yani senin için çok iyi bence.
    Kalabalık sofralar, yaptıkların, dünyanın her yerinden gelen misafirler harika bişey.
    Öpüyorum çok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Aslı'cığım, aile kalabalıklaştıkça ve gelen giden oldukça belki tatlı yorgunlıklar oluyor ama onların cıvıltısı çoook mutlu ediyor bizi..
      Çok teşekkür ederim güzel yorumuna. Çook öptüm seni..Bir gün bir yerde bir masa başında tatlı sohbet ve beslenme saatinde buluşmak üzere.. <3

      Sil
  3. Sana da hayırlı günler.
    Yine sevgiyle hazırlanmış sofralar kurmuşsun. Yiyenlere afiyet, şifa olsun. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim canım benim. İnsan evlatlarına sofra kurarken çok keyif alıyor..Sevgilerimle canım..

      Sil
  4. Merhabalar Vuslat.

    Cenab-ı Hakk, bu günlerinizi elinizden almasın, bu günlerinizi aratmasın. Dünyanız mutlu bir şekilde tatlı tatlı dönsün dursun. Sakın bu mutlu dönmeyi olumsuz etkileyecek şeylere izin verme. MaşAllah diyelim nazar değmesin. İnşAllah böyle devam etsin.

    Selam ve dualarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim güzel dua ve dileklerinizle dolu yorumunuza Recep bey. Allah cümlemizin günlerini güzel ve hayırla geçirmek nasip etsin..Saygılarımla..

      Sil
  5. Sevgili Vuslat,aramizda gelip dolasmani özlemisiz bak,nerelerdesin yaaa,hic gelmiyorsun artik....
    Gerci sen musmutlu,saglikli olda bizler hep buralardayiz zaten:))
    Fotolara bayildim.Hersey harika gözüküyor,ellerine saglik...Yemeklerde konsep olayini ben de hic anlayamam ya da o sekilde sofra düzenlemem.Herkesin sevdiginden biraz biraz piser .........Ellerine saglik Vuslatim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Yıldızcım yemekde konsepte dikkat ederek sofra kurdukmu bu daha çok misafir , daha uzak tanıdıkları veya daha resmi ortamı ifade ediyor. Benim sofralar tatlara ve görüntülere özendiğim ama aynı sofrada birbirinden farklı şeyler oluyor. Çocuklarımın lezzetlere yaklaşımı farklı olduğunda biri aç biri tok kalkmasınlar diye her telden çalıyorum.. Beğenmene çok sevindim. Kocaman öptüm seni..

      Sil
  6. Yok Vuslat'ım ben de yetişemiyorum dünyanın hızına, hep koşuşturmaca, hep telaş...
    En iyi menü herkesin sevdiği yemeklerin olduğu menüdür, hele söz konusu evlatlarsa onların sevdikleri olmalı. Ellerine sağlık, keyifli sofralar olsun:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Elifciğim..Dünya bir telaş yumağı. Herkes bu telaştan nasip alıyor:)) Evet en iyi menü herkesin sevdiği menü..Ben pişiriyorum kuzular yiyor bizde çok mutlu oluyoruz işte..Sevgiler canım benim..

      Sil
  7. Baktıkça insanın iştahı kabarıyor :) hele bir de sizin muhabbetinizle ne güzel olur o sofralar... Ellerinize, yüreğinize sağlık. İyi ki tanımışım sizi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Senin sofralarda çok güzel kuzu.. Dünyanın taa bir ucunda yapıyosun güzel güzel yemekler. Sevgilerimle tatlım..

      Sil
  8. muhtesem sofralar kurulmuş
    ne sıcacık
    ne güzel
    ellerine sağlık vuslatcım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canımmm, o güzel görüşlerin için teşekkür ederim..Çok öptüm.

      Sil
  9. Ama bunlar nasıl sofralar ki böyle? Hayranlıkla baktım hepsine tek tek. Ellerine sağlık Vuslat'ım, hepsi birbirinden nefis. Özellikle pastalar ah ahhh :) Sofralarınız hep böyle kalabalık hep huzur dolu olsun :) Bize de nasip olsun inşaaallaahh :)
    Bu arada yüreğimden geçenler dökülmüştü dizelere, bil istedim... :) Seni çok seviyorum canım ablam :)

    http://kahve-tadinda.blogspot.com.tr/2014/01/vuslatma.html

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler canım, güzel sözlü, kalpli kahvem:)))
      Severim ben seni..
      Gözlerinden öptüm iki gözüm..

      Sil
  10. Bayıldım ben bu sofraya.Vuslat Hanım tarif vereceksiniz ya o tarifin yanına salamılı milföyün tarifini de sıkıştırır mısınız :) Çok güzel görünüyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En kısa zamanda veririm diyecektim ama tarifi verdim, bu yoruma ancak cevaplıyorum..Önce iş, sonra söz:)) Benim hız böyle ters işte.. Teşekkür ederim yorumunuza. Sevgilerimle..

      Sil
  11. Cok becerekli cok hamarat cok guzel yazan Vuslat:)) sofralarindan dostlar etrafindan sevdiklerin ayrilmasin..sanirim o hizli kosan zamana ve donen dunyanin hizina hepimiz takildik..sevgilerimi gonderdim kolayliklar diledim canim dostum...saglicakla kal..hep mutlu ol..olalim..:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belki sizin orda daha hızlı dönüyor ve insanlar daha çok koşturuyor herhalde baksana sokakların bomboş herkes galiba koşuda:)). Hep mutlu olalım bencede hep..Çok öptüm seni..

      Sil
  12. İçindeki Süreyya Ayhan'ı keşfetmen dileğiyle...
    Ayrıca, "diyette olanlar için sakıncalı" ibaresi ile paylaşılası yazılardanmış. ahaha.
    Ellerine sağlık, midene kuvvet!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok zor bu kiloyla:))))))
      tamam bida unutmazsam diyettekiler hariç derim..
      Şeker şey seni:))
      Teşekkür ederim..

      Sil
  13. muhteşem bi softa =)
    muhabbetinde tadına doyulmazdır eminim =)
    sevgilerimle vuslatım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bide sen geleydin, şiirlerinle, bıcır bıcır halinle tat kataydın iyiydi ya. Neyseeee..Bi dahaki sefere:))
      Teşekkür ederim tatlım..

      Sil
  14. Vuslatım kuzum 10 gündür ateşli, son yazımda kısmen bahsetmiştim. Grip mikrobu, idrar yollarını da vurdu zavallıcığın. Bugün akşam üstü hala 39.7 idi. Ve nihayet antibiyotiğe başlandı. Kimseye uğrayamadım kardeşim. Arada okumaya çalıştım ama ne aklımı verebiliyorum ne dikkatimi toplayabiliyorum. Ama her şeye rağmen dolma tenceresi gözümden kaçmadı cancağızım. Şu kardeşine bir tabak ayırıver.:) Sevgiler yolluyorum sana tut.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili arkadaşım tekrar tekrar geçmiş olsun biliyorum ihmal ediyorum ama bende çok parçaya bölünüyorum maalesef. Yavruşa allah şifa versin. ne mutlu anneciği ona gül gibi bakıp iyileştirir.
      Okuma meselesi bende sık sık okuyamasamda sonra gidip bütün kaçırdığım yazıları okumaya çalışıyorum..Bu yaştan sonra tekrar öğrenci olunca biraz zorlandım gibi:)) Ama eğlenceli yanı da yok değil yeni şeyler öğreniyorum..
      Dolma tenceresi feda olsun sana. Canım benim. Bir tabak değil bir tencere ayırırım sana. Sevgilerimle canım Çok öptüm..

      Sil
  15. Ablam benim rabbim daha nice kalabalık bereketli sofralarda buluştursun sizi.. Ellerine emeklerine sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım benim çok teşekkür ederim güzel içten duana. Cümlemiz için geçerli olsun bu duan. allah sevdiklerimizi yanımızdan eksik etmesin..Çok öptüm kuzucuğum..

      Sil
  16. yetişirsin yahu
    o çok hızlı değiil biz fazla uyuşuk davranıyoruz

    :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle mi dersin dersin arkadaşım. Tamam atalım şu uyuşukluğu üzerimizden tez zamanda inşallah:))
      Sevgi ve selamlar..

      Sil
  17. çocuklarını kutlarııım.
    sofra fotoları ve haberlerine bayılırıım.
    sınavlarını derslerini halletmişsin, kutlarıım :)

    YanıtlaSil
  18. Ablacım ne yaptın sen, sana gelmek lazımmış misafirliğe :) Bu arada kendine haksızlık etme maşallahın var :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gel gel sanada yaparım tatlım:))
      Teşekkürlerimle..

      Sil

Yorumlarınız beni mutlu ediyor.. Ziyaretiniz için teşekkürlerimle. Sevgilerimle..