31 Aralık 2013

NELER OLUYOR YAKINLARIMda ki HAYATLARda?..NELER OLUYOR BANA?..



Hazırlayanların ellerine sağlık. Bunu ve diğer peynir tabaklarını..


Bayılıyorum böyle düzgün kesilmiş, çeşit çeşit peynirlerle dolu tabaklara bakmaya..Lakin uzatıp çatalımı alıp yediğim yok..Peynir takıntımı biliyorsunuz. Neyse ki tabaktan alıp yiyemesem de peynirli börek, omlet, peynirli pide, tost yiyerek ihtiyacımı karşılıyorum. Yani çiğ değil pişmiş seviyorum:))

Ama bende herkes gibi kahvaltıda, akşam yemeklerinin başlangıçlarında tabaktan alıp alıp yeseydim, böyle dökülmezdi dişlerim.

Kuzular, yavrular, sevgili çocuk yetiştiren ana-babalar; evlatlarınıza peynir yemenin ve hayatın her döneminde, her yaşında gece-gündüz süt içmenin önemini lütfen göz ardı ettirmeyin. Dilerim her haneye, her bünyeye süt ve süt ürünlerini bol bol yiyebilecekleri, tüketebilecekleri maddi ve bedensel imkanlardan yeterince bahşeder yüce yaradan.

Neler oluyor yakınlarımda ki hayatlarda, neler oluyor bana!. Koca bir ayı diş ağrısı, dişçi koltuğu, morfin, şiş yanak, proteze ek, yapılanı kullanamama, tekrar acı çekerim diye diş hekimine bir daha gitmeme ile geçirdim. Şimdi daha iyiyim, ama hiçbir şey, kalsiyum sevmeyenlere lütfen içinize, iliklerinize, kemiklerinize kalsiyum depolayın dememe engel olamaz.

Planladığım bir çok şeyi yapamadım. Mesela biletlerim(opera-bale) benim için yandı sayılır, başkalarına yaradı. Ama derslerim iyi gidiyor gibi gibi. Bayağı yeni şeyler öğrendim. İşler de eh işte, ne sıkı ne işsizim..

Yıllarca aynı personel servisine bindiğimiz, çok fazla samimi olmasak da ara sıra hoş sohbetlerde bulunduğumuz genç bir mesai arkadaşımız, bir zamanlar aynı kurum çatısında farklı görevlerde bulunduğumuz arkadaşımız vefat etti. Hem de ne hüsran dolu bir ölüm. Basından duymuşsunuzdur. Hamile olduğunu emrinde çalıştığı kişiye söyleyememesi, izin vermez korkusu ve endişesi ile stresli çalışması, az biraz kilosu(aslında endişe edici boyutta kilolu değildi ama), biraz kalp ve tansiyon rahatsızlığı vb. derken, akşam kampüs bahçesinde eşini beklerken, tam evine, 9 yaşındaki yavrusuna kavuşmak üzere yola çıkmış iken aniden rahatsızlanıp, 10 dakika içinde hastaneye bile götürülemeden yolda hayatını kaybeden arkadaşımıza yandı bu ay içimiz. Ya eşi, ya çocuğu, ya ölüm anında karnındaki bebelerden yaşatılan bir tanesi, ya ailesi onlar nasıl yandı ki?.. Bu dünyadan yalnız göçüp gitmedi, henüz hayata gözlerini açamayan ikiz bebeklerinden birini de yanında götürdü.. Cennet mekanları olsun.
Ayrılıktan zor belleme ölümü,
Görmeyince sezilmiyor Mihriban..
(Nur içinde yat, beben ile beraber Mihriban)
Ne para, ne pul, ne makam, ne mevki, ne iktidar, ne zafiyet, ne şan, ne şöhret, ne de bu fani dünya bize mülkiyet. Her şey öyle geçici ki. Öyle yalan ki. Öyle burada kalıcı ki. Öyle, öyle, öyle.. ve işte böyle boş ki!.

Öyle ise hayat niye böyle?.

Niye, niye?..

Öyle ise dünya niye böyle, ülkem niye?.

Niye?..

Geç git artık 2013. Git ve alıp gittiklerinin iyi yanlarını, güzel anılarını bırak bizlere.

Acı sende kalsın, tatlıyı bırak bize.

Açlık sende kalsın, buğday yeşert bize.

Bahsi kötü konular, zulüm ve haksızlıklar, anlamsız kavgalar, afetler, tufanlar eksiye dair ne varsa sende kalsın..

Bu gün son gün. 

Haydi koca bir yıldan güzel bir an, güzel bir gün kalsın bana. Yanı başımda ki, yakınlarımda ki, biraz da uzaklarım da ki hayatlara; ilk ve son kez iyilik yap, sessizce çık, git anılarımızdan. Unutalım seni. Yaşattığın çirkinlikleri, kötülükleri..

Haydi güzel güzel git. Son anların da gider ayak, daha fazla üzme bizleri..

Okumak istiyorum, yazmak istiyorum, düşünmek istiyorum, paylaşmak istiyorum; ama elim-kolum kalkmıyor.

İnanmak istiyorum, âti'nin güzel olacağına. Bereketli geleceğine. Mutluluk getireceğine.

İnanmak istiyorum. Çok çok inanmak istiyorum.

Yürekten inanmak istiyorum..

Öyle ise; haydi gel yeni yıl.

Huzur getir hayatlarımıza.

Evet; huzur, barış, refah, sağlık afiyet getir; mülkiyeti fani bedenlerimize, gelecek güzel günlerimize, yepyeni senemize..                   
Mutluluk patlaması yaşayın her biriniz.
Hepimiz
Güzel Ülkemiz, yaşlı dünyamız..
Çok mutlu, çok huzurlu olalım..
Hoş hoş gel yeni yıl.
İyilikle, güzellikle dolu dolu gel..

    

27 yorum:

  1. :(
    çok üzüldüm.
    yeni yıl seni çok mutlu etsin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım, inşallah cümlemiz mutlu oluruz bu yıl..

      Sil
  2. Mihribana Allahtan rahmet dilerim, çok üzüldüm.Allah sabırlar versin...
    Seninde peynir takıntın olduğunu yeni okudum bak, bende yıllaarca sofrada peynir tabağını yakınında bile tutmazdım, özellike beyaz peynir nasıl fena kokardı . Gerçi dişlerim hala sorunsuz ama kalsiyum önemli tabiiki. Neyse ki son bir kaç yıldır biraz tadına bakar oldum. Ama var öyle bir grup'' peynir yemezler'' .. Yeni yıl güzellikler getirir umarım hepimize, sevgiler....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet peyniri pişmiş hali dışında tabaktan alıp alıp yiyemiyorum maalesef:( Benim için de kokusu ve o ıslak ıslak duran hali biraz kötü ediyor. Pişince suyu gittiği için yiyebiliyorum..
      Yeni yıl hepimize güzellikler getirsin Mehtapcığım. Sevgilerimle..

      Sil
  3. Canım ablam her şey bizler için.. Rabbim ölüm dahil her şeyin hayırlısını nasip eylesin.. Geçmişlerimize rahmet olsun.. Yani yıl hayırla gelsin, öpüyorum seni <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin canım güzel dileklerin için amin. Yeni yıl senin içinde hayırlı geçsin. Sevgilerimle..

      Sil
  4. arkadaşına çok üzüldüm ama o bebeğiyle cennete gitti inşallah. Dişlerin nolacak yaa dilerim 2014 sana sağlık huzur getirir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol canım benimmm. Teşekkür ederim. Bir şekilde düzelecek inşallah..Sevgilerimle..

      Sil
  5. 2014 hayattan ne bekliyorsanız onu getirsin inşaallah.Mutlu seneler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin cümlemiz için güzel şeyler getirsin 2014..Sevgiler canım benim..

      Sil
  6. Yeni yılın mutluluk , huzur , bereket , güzellikler getireceğine inanıyorum .
    Sevdiklerinle birlikte mutluluğunun kat kat arttığı , dileklerinin gerçek olduğu güzel bir yıl geçirmeni diliyorum .
    Seni çok seviyorum canım benim . Mutlu yıllar !

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol Zeynepciğim bütün güzel dileklerin için teşekkür ederim. Ve tüm bu güzellikler iyi dilekler hepimiz için gerçekleşir inşallah. Sevgilerimle..

      Sil
  7. Mutlu yıllar. Yeniyılin kutlu olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Hepimiz, çok çok mutlu olalım inşallah bu yıl.. Sevgilerimle..

      Sil
  8. Mutlu seneler dılıyorum

    Sevgılerımle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mutlu seneler Öykücüğüm. en güzel şeyler seninle olsun. Sevgiyle sarıldım..

      Sil
  9. Merhabalar Vuslat.

    Mesai arkadaşınız Mihriban'ın haberini gazetelerden okumuş ve çok üzülmüştüm. Cenab-ı Hakk'tan Mihriban'a ve beraberinde götürdüğü ikiz eşine rahmetiyle lütfuyla muamele eylemesini dilerim.

    2013 yılının karnesi kötü. İnşAllah 2014 yılı 2013'e benzemez.

    Yeni yılın size ve tüm insanlığa sağlık, barış, kardeşlik, huzur, bereket ve mutluluklar getirmesini dilerim. Her şey gönlünüzce olsun efendim.

    Selam ve dualarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim destek veren dua gönderen güzel yorumunuza Recep bey. Ve tüm güzel dileklerinize yürekten katılıyorum. Herşeyin hayırlısı olsun. Saygılarımla..

      Sil
  10. Diş konusuna girdinya Vuslatım, en önem verdiğim şey. Hala süt içiyor ve peynir yiyorum, severimde. Çok üzüldüm yaşadığın problemlere :( çok geçmiş olsun. Nolur dikkat et az da olsa yemeye çalış lütfen :(
    Mihriban Hanıma çok üzüldüm hayat ne kadar üzücü olabiliyor :( Allahtan rahmet diliyorum.
    Tüm bunlar yaşanırken nasıl mutlu yıllar dileyeceğim bilmiyorum ama :( sağlıkla sevgiyle barışla geçireceğimiz bir yıl olsun canım benim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslıcım evet dişlere iyi bakmak lazım. İnşallah diyeceğim de yiyemem aslım tabaktan alıp peynir yiyemem. Mihribana hepimiz çok üzüldük. Birde eşi işsizmiş kalan yeni doğmuşu ve 9 yaşındaki çocuğu ne olacak şimdi. Hayat bazen çok zor. Şükür halimize..
      Güzel dileklerine teşekkür ederim. Sevgiyle sarıldım sana..

      Sil
  11. Sevgili Vuslattcığım 2014 bu ilk sabahında senin bloğunu okudum. İçim acıdı gözlerime yaşlar doldu. Arkadaşının hüzünlü vefatı çok üzdü. Duymadım bilmiyordum. Allah rahmet etsin, kabrini nur mekanını cennet etsin inşaallah. Diş konusunda sana katılıyorum gerek kalsiyum ve gerekse ihmal konusu. Hepimiz öyleyiz maalesef. Son anı bekliyoruz. Sana çok geçmiş olsun canım. Ayrıca yeni yıl ile ilgili düşüncelerine yürekten katılıyor, yeni yılın sana, sevdiklerine, bize, milletimize ve tüm dünya insanlığına huzur, mutluluk, barış, hak ve adalet,sevgi gibi daha pek çok güzel hasletler getirmesini yürekten diliyor öpüyorum seni.
    Mutlu ve neşeli yıllar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hanifeciğim içim doldu daha fazla katlanamayacağım şu acı günlere. AArtık güzel şeyler düşünmek istiyorum.Hep güzel şeyler olsun inşallah. Sevgilerimle yorumun desteğin için teşekkür ederim..

      Sil
  12. :( genç bir anne adayı! Kimbilir, ne umutları vardı geleceğe dair, yeni doğacakları donatırken, evdeki kuzu için ne hayalleri vardı kimbilir? Anlaşılan o ki; 2013 hepimizi vurdu ama bu kardeşimizi koparıp aldı. Yattığı yerde, ışıklarda uyusun diyorum. Geride bıraktığı evlatlarına, ana ve babasına da sabır diliyorum. 2013'e gelince...Bazı şeyleri elinizde bir kalem olsa, hayatınızdan bir çırpıda silmek istersiniz ya, silmeyi bir kenara bırak, mümkün olsa yaşamadan atlamayı denerdim.:( Umutlarımız 2014 için...Önce sağlık, sonra huzur, mutluluk, başarı siparişi verdim kendilerine...Artık bu yıl atlamaz bizi diye düşünüyorum.:) Mutlu yıllar sevgili kardeşim, öncelikle başın sağ olsun ve yeni yıl sana, ailene, ailene katılan oğullarına mutluluk getirsin. Her şey gönlünce olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım her geçen yılın kötü anlarını çabucak unutur her iyi yanları sonsuza kadar yaşatırız.. Sevgili Nilgüncüğüm teşekkür ederim desteğin güzel yorumun için. Sevgilerimle..

      Sil
  13. Vuslatcim ne aci arkadasinizin vefati. Allah geride kalanlara sabir versin. Onunda mekani cennet olsun. Hayat bu iste. Bir varmis bir yokmus insanin hikayesi. 2013 bizim Ailemiz icin de cok zor bir sene oldu. Insallah 2014 hepimize gonlumuzde yatan herseyi getirir. Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah Şulem inşallah yeni yıl hep yeni umutların sadece doğumu değil büyümesi yeşermesi içinde vesile olur. Teşekkürler sevgilerimle..

      Sil
  14. hadi ama bu yıl huzurlu neşeli geçsin senin için yaa. başın sağolsun. geçmiş olsun dişlerin için zor günler geçirdin ama tamam işte bitti hepsi. unut artık geçen yılı.

    :)

    YanıtlaSil

Yorumlarınız beni mutlu ediyor.. Ziyaretiniz için teşekkürlerimle. Sevgilerimle..