22 Mart 2012

TON FARKI...DEEPTONE'ye..

1- Kendini seviyormusun?.

eVeT,


ÇOĞUNLIKLA,

aYNaya Baktıkça...

Bence her insan kendini sever. Sevmiyorum diyen kişi bile kendini sever. Bazı ruhsal veya fiziki özelliklerini fazla sevebilirsin, bazılarınıda hiç sevmezsin. Ama kendine kombine bir bakış atarsan seviyor çıkar.
Bende seviyorum. Hem kendimi, hem kendim bildiklerimi...

2-Yapmaktan hoşlandığın şeyler nelerdir?.
O kadar çok şey var ki yapmaktan hoşlandığım (kitap okumak, manzara fotograflarına bakmak, yemek pişirmek, film izlemek, tiyatro izlemek,  baharatçı-züccaciye ve kırtasiye dükkanlarında gezinmek, denizi seyretmek, şehirler ve ülkeler arası seyahat etmek, dalından meyve veya sebze koparıp yemek, seralarda çiçekleri seyretmek, kırlarda papatyalarla birlikte olmak ve sonbaharı yaşamak..vs) saymakla bitiremem ve tercih sırası belirtemem. Ben kısaca hepsini kapsayan bir cevap vermek istiyorum; yapmaktan en hoşlandığım şey HAYAL KURMAK.

Hayal kurmak, uzaklara bakmak.


3- Nefret ettiğin şeyler nelerdir?.
 Yaradandan korkmayan gaddar insan.. Birçok şeyden hoşlandığım gibi birçok şeyden de nefret ederim. Ama en çok yaradandan korkmayan gaddar insandan nefret ederim. Bir insanda Allahcc korkusu olmaz ise kula saygısı hiç olmuyor. 

4- Hedeflerin nelerdir?.
Borçlarımı bitirip emekli olmak. Sonra zevk için çalışmak, okumak, yazmak, fotograf çekmek, tarihi-turistik yer ve mekanları gezmek, vs.. kısaca hedefim KEYFİMCE YAŞAMAK, yaşamak, yaşamak.

5-İlham aldığın kişiler kimlerdir.
Hayatın her alanında yaşayan, çalışan, üreten insana saygı duyuyorum. Bu yüzden insanların kendince yapmaya çalıştıklarınada, takdir ve beğeni ile yaklaşıyorum ki, yaratıcılıkları tükenmesin. Şevkleri kırılmasın. Bana yansıtmaya çalıştıkları ışık sönmesin. 

Tercihim empresyonistler. Çünkü bende öyleyim. Anlık izlenimciler ve ben. Etkiler ve duygular. Bir anda bin an yaşayanlar..

6-Favori şarkı, film, kitapların nelerdir.
Şarkım:
 Elimden kaçirdigim gençligimi özlerim
Ömrümün sonbaharinda,
 Hala bitirmedigim bir yarim sarkim kaldi
Ömrümün sonbaharinda
ve Hala beni dinleyen bir avuc dostum kaldi
Ömrümün sonbaharinda...

Filmim: Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler...(hiç pamuk prenses olmadım sanal dışında :((

Kitaplar: Tüm Kitaplar ( psikolojik kitap sevmem-benim kendi psikolojik iniş çıkışlarım bana yetiyor, bilim-kurgu sevmem olmayacak duaya amin demek gibi, oto-biyografiye tam inanmam. her insanın kendine ait gizleri vardır...eee bende amma tüm kitapları severmişim ha!.
Hadi bir tane söyliyeyim: Yaprak Dökümü (Ali Rıza bey)

7-Birinin yazdığı ölüm notunu bulsan ne yapardın?(öldükten sonra).
Ağlardım. Hemde çok. Ölüm ağlatır beni, seni, herkesi. Bazen aleni, bazen gizli gizli. Ölüm ağlatır, bir daha dönmeyeceğini bilmek ise acıtır canımı. 

8-Kendini bir cümle ile anlatsan bu cümle ne olurdu.
Sade ve derin ve hüzünlü ve merhametli ve herşeye aşık ve güzel ve çirkin ve zayıf ve güçlü ve yağmur ve bulut ve rüzgar ve güneş ve gökkuşağı ve yaprak ve ağaç ve sarı ve NOKTA.

Kısaca: Ben dört mevsimim.


Sevgili Deeptone; sordun bana, söyledim sana. Tonlarımız farklı, yaşamak çok tatlı..


22 yorum:

  1. "Tonlarımız farklı" sadece fark bu değil mi can dostum..Ah her kişi sen olabilse düşünebilse..
    O zaman Afrikalı kara adam olmazdı..
    O zaman orada açlık olmazdı her yıl 100.000 kişi sadece açlıktan ölmezdi hayata daha yeni merhaba demişken(sadece doğum rakamları)
    O zaman 500 bin kızılderili katledilmezdi...Asya da Afganistan da Filistin de Irakta Avrupa dediğimiz beyaz adamın dışında kalan koca coğrafyada katliamlar olmazdı değil mi can dostum...Renklerin hayatın güzelliği olduğunu fark edebilsek ne olurdu değil mi...Vuslat adını hep severdim ne güzel bir isim diye...Dünya renklerin vuslatına ne kadar hasret değil mi...Vuslat gibi bir mim içten kendinden özü gibi...
    Ben kendi adıma çok şanslıyım bir pırasa yemeğinde tanıdığım can dostum için...Baki selamlar can dostum dua ile....

    YanıtlaSil
  2. Muammer bey sizin güzel teşvik edici güzel yorumlarınıza teşekkür bile az. sağ olun var olun. Saygı ve sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  3. No es así, el hombre sólo acepta a sí mismo como es. Un saludo

    YanıtlaSil
  4. Merhabalar,

    Sekiz soruda kendinizi anlatmışınız. Başlığında pek MİM gibi bir ifade yoktu ama, bu da değişik bir mimleme yöntemi olsa gerek. Yoksa ben yanılıyor muyum?

    Sekiz maddeye sığdırmaya çalıştığınız profilinizde; mütevazi, alçak gönüllü, yüreği güzel, Allah'tan korkan ve kuldan utanan kamil bir insan gördüm.

    Selam ve dualarımla.

    YanıtlaSil
  5. Teşekkürler Marek uğradığın için..

    YanıtlaSil
  6. Sevgili recep bey altında vurguladım Deeptone(sade ve derin) beni MİMlemişti. Onu cevapladım. Ben kendime göre bir tarz içindeyim umarım çok aykırı değildi.
    Ayrıca güzel yorumunuz için sonsuz teşekkürler. Şimdi yazmayacağıma göre artık dostlara uğramak onları okumakda sıra. Sevgiler saygılar..

    YanıtlaSil
  7. Sevgili Vuslat,
    Nede güzel anlatmışsın kendini.Bende Allahtan korkmayan insandan korkarım.
    Ama kuldan utanmayandan da korkarım.Uzak dururum.Cevap veremem çünkü.Hedefler ise aynı emekli olup diyar diyar gezmek...
    Hayatın bir yerinde karşılaşmak dileğiyle..sevgiyle...

    YanıtlaSil
  8. Bir gün bir yerde bir zamanda karşılaşırız umarım..Sevgiler.

    YanıtlaSil
  9. Farklı bir yaklaşım mı bu yazdıklarınız? Bence değil. Doğal olarak toplumun istediği de bu aslında. Lakin kimi bu istekleri gerçekleştirir kimisi gerçekleştiremez. Umarım emekli olur, borçlarınızı öder ve hayal ettiğiniz yaşama adım atarsınız...Saygılar.

    YanıtlaSil
  10. kendini tanımakla başlıyor herşey ve bitiyor yine kendini tanımakla... sanki yazı değilde şiir okudum. gönlüne sağlık. Ve küçük birnot. Yorum bırakmışsınız bana fakat çekilişe katılıp katılmadığınızı yazmamışsınız. belirtirseniz sevinirim. selamlar...

    YanıtlaSil
  11. Çok teşekkürler hüseyin bey. Saygılar.

    YanıtlaSil
  12. Sevgili tombul tarifler teşekkürler. Görüşürüz.

    YanıtlaSil
  13. Sana Yüregimi uzatiyorum Ya Rab!!! Sana verebilecegim tek sey, Seni seven bir yürek. Yüzünün karasina, eksiklerinin cokluguna bakma bu kulunun ne olur! Onca güzel kulunun yaninda tek bir amelim cikmaz su günah dolu kefemden, Ama sadece sevgimi koy mizanina!
    Duru tertemiz şirksiz sevgimi! Sonra Seni seven bu kulunu at istersen narına!
    Ama sadece bir kez yüzüme bak Allahim “Biz onlarin yüzlerine bile bakmayiz” dediklerinden eyleme!!
    Ben acizim, Sen kudretli, Ben eksigim, Sen kuvvetli, Ben bir hiçim, Sen ise Alemlerin Sahibi! Senden sevgini, Seni sevenlerin sevgisini ve bizi Sana ulastiracak amellerin sevgisini istiyorum Allahim!
    Son animi hayatimin en güzel ani eyle!
    Imtihanlarini basari ile veren, Acilara sikintilara tahammül eden ve dünyaya metelik vermeyenlerden eyle! Sana kul, Habibine ümmet eyle!
    Selam ve dua ile...Hayırlı Cumalar can dostum

    YanıtlaSil
  14. Sevgili vefalı hayırlı dost sizede hayır dolu cumalar dilerim. Sevgiler..

    YanıtlaSil
  15. Teşekkür ederim Aynurcum.

    YanıtlaSil
  16. YORUM DEĞİL

    Son hazırladığım postun adı "Huzur Aranıyor" idi. Posta yüklediğim fotoğrafla ilgili NOD32 virüs proğramı uyarı verdi ben de fotoğrafla birlikte postu kaldırdım.
    Siz de bu yüzden bu son postu okuyamadınız.

    Bilgilerinize

    YanıtlaSil
  17. Vuslat çok güzel aşure yapar,
    Çok eğlenceli, komiktir.,
    en alttaki resme bayıldım.
    Ucuza bir fotoğraf kursu bulamadık ki gidelim. Ozmana birer fotobloğu açarız, Nikonlarımızla, 8956 takipçimiz olur. :)seni özledim vuslattt!

    YanıtlaSil
  18. en minik ayrıntısına dek süper bir yazı bu.
    :)

    YanıtlaSil
  19. tonlarımız da çok farklı sayılmaz.
    belki somut yaşantı tarzı farklı olabilir. bilemem. ama ruh tonu farklı değil.
    :)

    YanıtlaSil
  20. Sevgili Luck: mersiiiiii. Bende.......gene yaparım ....Öptüm.

    YanıtlaSil
  21. Beğendiğine sevindim sevgili deeptone. Teşekkürler. Sevgiler.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız beni mutlu ediyor.. Ziyaretiniz için teşekkürlerimle. Sevgilerimle..