Benim pide hafif sarkık, tam yuvarlak hatlara sahip değil. Yaşlanmış zannımca ben gibi :) |
Aynı onun gibi hazırladım. Malzemeden çalmadım. Hatta harcını bol bol tereyağladım..
Sonuç mu?. Yendi, bitti, gitti..
Üstelik son halinin fotoğrafını bile çekemedim. Fırından çıkardım. Ezan okundu. Hemen paylaştık Goncam'la :).. Ne zaman yedim, ne zaman bitirdim. Dilim damağım yanmadı mı?. Hatırlamıyorum bile. Tek hatırladığım:
Muhteşemdin: 'Pastırmalı Kaşarlı Pide'..
Allah yiyemeyenlere de nasip etsin.
Cümlemizin sofralarını böyle güzel lezzetler süslesin..
En çok da, Ramazan ayında..
Pastırmalı Pide/Tarif Arda'dan..
Malzemeler;
1 adet yuvarlak ramazan pidesi
10-15 adet dilimlenmiş pastırma
½ su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
3 adet yumurta
Hazırlanışı;
Pideyi alıp ortası havuz olacak şekilde, ortasındaki üst pide katmanını çıkartın.
İçine yumurtaları kırın. Yumurtaların sarısı açıkta kalacak şekilde üzerine ince kıyılmış pastırma, rendelenmiş kaşar peyniri serpin ve 200 derecede önceden ısıtılmış fırında 10-15 dakika pişirin.
1 adet yuvarlak ramazan pidesi
10-15 adet dilimlenmiş pastırma
½ su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
3 adet yumurta
Hazırlanışı;
Pideyi alıp ortası havuz olacak şekilde, ortasındaki üst pide katmanını çıkartın.
İçine yumurtaları kırın. Yumurtaların sarısı açıkta kalacak şekilde üzerine ince kıyılmış pastırma, rendelenmiş kaşar peyniri serpin ve 200 derecede önceden ısıtılmış fırında 10-15 dakika pişirin.
Ardanın Mutfağı/TV8 Harika sunumuyla, şirin genç adam:)) |
Not: Sahura daha çok yakışır gibi ama pastırma sahurda yenirse çok susatabilir. Canınız ne zaman çekerse o zaman yiyin..
Afiyet olsun:) çok güzel görünüyor zaten:))) tarif çok da kolaymış doğrusu, kesinlikle denenmeli;)
YanıtlaSilPide biraz bayatladığı zaman ben de tazelemek için buna benzer bir şeyler yapıyorum. Sadece yağ sürüp kaşar rendeliyorum. Tembel yolcu işi. :)
YanıtlaSilçok lezzetli görünüyor mımmm denemek istiyorum :) afiyet olsun ...
YanıtlaSilÇok lezzetli görünüyor, sevgili vuslat. Sucukla da denenebilir diye düşünüyorum. Eline emeğine sağlık. Afiyet olsun. Allah olmayanlara yiyemeyenlere de nasip etsin.
YanıtlaSilSevgiler gönderdim sana...
Bitmeden bir haber vereydin, sofraya yanaşırdım bir iskemle çekip:))) Afiyet, şeker olsun kardeşim:))
YanıtlaSilniyeti bile bozdurur ,nefis gözüküyor ....azcık ucundan ben de isterdim....ellerine sağılık ...aklım kaldı....
YanıtlaSilOyyy oyy ellerine sağlık ablacım:)Ah Arda naptın sen?Rejimi bozdurmuşsun ablama:-)Ama arada olur böyle kaçamaklar dimi..Ben sucuklusunu deneyebilirim sanırım..Pastırmayla başım pek hoş değil de..Afiyet şeker olsun..Kal sağlıcakla:)
YanıtlaSilMerhabalar.
YanıtlaSilMübarek Ramazan ayına has pastırmalı pide de ne iştahla yenir değil mi? Elinize ve emeğinize sağlıklar dilerim.
Selam ve dualarımla.
OFF:)) TAM KAPIŞ KAPIŞ PAYLAŞIMLIK...YOK PAYLAŞMAZDIM:))ELLERİNE SAĞLIK AFİYETLER OLSUN
YanıtlaSilOhhhh ohhhhh şükür iftardan sonra gördüm bu nefis lezzeti kimbilir halim nice olurdu bayılırım böylesi lezzetlere canım eline emeğine sağlıklar olsun afiyetler şifalar olsun çok güzelmiş sevgilerimi bıraktım.
YanıtlaSilAman aman bu ne güzelliktir böyle, ohh yarasın arkadaşıma. Sahurda pastırmalı olmaz da , kavurmayla olur sanki. Sevgiler :)
YanıtlaSilAblacım ya o malzemelerle kötü olmaz ki zaten. Eline sağlık, afiyet olsun :)
YanıtlaSilEllerinize sağlık...
YanıtlaSilbu güzelliği denemek şart oldu:))
YanıtlaSilelinize, kolunuza sağlık...
Ellerine sağlık ablacım, pratik bir tarif olmuş..
YanıtlaSilVe enfes görünüyor..
Bunu yapıp da reijim falan düşünülür mü? Ben fotografa bakarken bile kalorinin bir kısmını aldığımı hissediyorum. :)) Gerçekten muhteşem ellerinize sağlık.
YanıtlaSilay dur akşam pideciye gideyim. pide şu dünyada en sevdiğim ve sık yediğim şeylerden. kıymalı yumurtalı, kaşarlı, kuşbaşılı felan. pastırma pek bilmem amaa :)
YanıtlaSilaaaaa o programi ben de izledim ve yaptim bile, ama resimlemeye firsatim bile olmadi. Yalniz ben pastirma kullanmadim,susatir diye,Onun yerine biber- domates kizartim ve koydum. Cok güzel oldu cayla beraber. Degisik versiyonlarini yapariz artik:)) Ellerine saglik Vuslatim,afiyetler olsun...
YanıtlaSilcanım harika bir tarif pastırma yı çok severim
YanıtlaSilBuna can mı irade mi ne dayanır vallahi nasıl da yenir miss misss ellerine sağlık canımmm
YanıtlaSil