25 Temmuz 2014

EĞER UYURSAK FÜZELERDEN KAÇAMAYIZ, ÇABUCAK ÖLÜRÜZ. UYUMAYALIM ANNE..




BU MU SAVUNMA HAKKI?..
SİVİLLERİ KÖŞEYE SIKIŞTIRMAK VE KATLİAMDAN ZEVK ALMAK..


İsrail ordusunun hafta sonunda vurduğu Şicaiyye’deki katliama ve çocuk ölümlerine tanık olan Filistinli gazeteci Ömer Gıreyb, ‘The Electronic Intifad-Elektronik İntifada’ isimli internet sitesinde bir makale kaleme aldı.“Biz Filistinliler ne zaman insan yerine konacağız? Çocuklarımız ne zaman insan haklarına kavuşacak ve güvende olacak?” diye soran Filistinli gazetecinin yazısı, Gazze’de yaşayan çocukların dramını gözler önüne serdi. İşte o yazıdan satırbaşları...
BÖYLE BİR DÜNYAYA ÇOCUK GETİRMEYECEĞİM

“(...) Her şey cumartesi günü başladı... Bombardıman hiç durmadı. Hepsini evden duyuyordum. Patlamaları sayamamaya başlamıştım... O geceyi tarif edecek söz bulamıyorum. Şicaiyye yanarken, Gazze bir alev topu gibi görünüyordu... Yıkımın fotoğrafları ancak sabah ortaya çıktı. Ama asıl acı verici olan ve nefesimi kesen şey, çocuklarının cansız bedenlerini taşıyan ebeveynlerin fotoğraflarıydı. Çocuğunun cansız bedenini kollarında taşıyan bir babanın yaşadığı yıkımı hayal edebiliyor musunuz? Çocuğunu koruyamadığı için yaşadığı utanç ve suçluluk duygusunu? İşte o an asla çocuk sahibi olmamaya karar verdim. Böyle bir dünyaya çocuk getirmeyeceğim. Çocuklarımın ölümüne seyirci kalmayacağım... Nasıl bir dünya komple bir bölge ve içerisindeki insanların yok edilmesini ‘meşru müdafaa’ olarak düşünebilir? Çocuklar nasıl ‘terörist’ ve ‘militan’ sayılabilir? ”
ÇOCUKLARI UYKU İLACI İLE UYUTMAYA ÇALIŞIYORLAR
Gece-gündüz saldırıların devam ettiği Gazze’de anneler, bomba sesleri altında korkudan uyuyamayan çocuklarını uyku ilacıyla uyutmaya çalışıyor. 29 yaşındaki anne Muna Rıdvan,bomba sesleriyle titreyen 7 yaşındaki kızı Ravan’ın “Eğer uyursak İsrail uçaklarının attığı füzelerden kaçamayız. Çabucak ölürüz” diyerek uyumayı reddettiğini söylüyor.

http://www.internethaber.com/gazzeden-gelen-en-korkunc-goruntu-4-dakikada...-702731h.htm

22 Temmuz 2014

ONLAR DAHA ÇOCUK..ÇOK ÜZÜLÜYORUM..ÇOKKKK :(





Harita, fotoğraflar ve bilgiler netten. Ben okudum, aydınlandım. Acının nasıl bir süreçte başladığını anladım..

Çok üzülüyorum. İnsanlık adına, inancımız adına, sessiz kalıp seyreden ülkeleri görünce kahroluyorum..

Allahcc, şu mübarek günlerde, Kadir gecesi arifesinde tüm mazlumların, tüm masumların zaferini nasip etsin.

Dünyada savaşlar bitsin.
Zulümler bitsin..

Bolluk ve bereket dolu günler, tüm vicdan sahibi insanlığın yanında seyretsin..

Şimdiden bin aydan hayırlı Kadir Geceniz ve Ramazan Bayramınız mübarek olsun.
Dualarınız kabul olsun.
Acılar son bulsun.. 












İsrail, Filistin`i nasıl işgal etti? 14 mayıs 1948`de bağımsız İsrail Devleti`nin kuruluşundan bu güne haritadaki değişim sizi de çok şaşırtacak. İşte 64 yıllık kanlı işgal hikâyesi…
Aslında bölgede her şey 1917 yılında imzalanan ve Osmanlı`dan kopuş anlamına gelen Balfour Deklarasyonu`nun imzalanması ile başladı. İngiliz bakan Arthur Balfour, Siyonistlerin lideri Lord Rotshild`e resmi bir mektup yazdı. İngiltere`nin Filistin`de bir Yahudi devleti kurulması için Siyonistleri sonuna kadar destekleyeceği yazıyordu.
Bu deklarasyon uyarınca Yüz binlerce Yahudi Siyonizm projesi kapsamında İngiliz mandası altındaki Filistin`e göç ettiler.
Planlı Yahudi göçü ve bunun sonucunda Filistin`de Arapların 6`da 1`i kadar çoğalan Yahudi nüfusuna karşı bir tepki olarak Nisan 1920`de iki büyük Filistin ayaklanmaları yaşandı. 1947de İngiltere, Filistin sorununun çözümünü Birleşmiş Milletler`e devretti. Birleşmiş Milletler Filistin`i iki parçaya böldü. Filistin bu fikre sıcak bakmamasına rağmen, 33 ülkenin oyuyla bu plan kabul edildi. Bir yıl sonra 14 Mayıs 1948de İsrail bağımsızlığını ilan etti.
5 Haziran 1967de 6 gün savaşı başladı. Orta Doğunun haritası bu savaşta değişti. Israil Gazze ve Sina yarımadasını Mısır`dan, Golan tepelerini Suriye`den aldı ve Batı Şeria ile Doğu Kudüs`ü işgal etti. İsrail toprakları bu savaştan sonra neredeyse 2 kat büyüdü. Birleşmiş Millet bu savaştan sonra 242. kararını alıp İsrail`in bu savaşta kazandığı toprakları işgal edilmiş olarak kabul ederek, bir an önce çekilmelerini istedi ancak İsrail, 500.000 Filistinli`nin mülteci durumuna düştüğü bu savaş sonucunda işgal ettiği topraklardan çekilmedi. 1982de Ariel Şaron, savaşı başlattı. Binlerce Filistinli sivil öldürüldü.

1994te Filistin Özgürlük Harekatı ve İsrail Kahire`de görüştü. Bu görüşmelerde yapılan anlaşmanın sonucunda İsrail`in Gazze`nin çoğunu ve Batı Şeria`daki Erila şehrini Filistin`e bırakmasına karar verildi. 2006-2007 yılları arasında Bu kez El Fetih ve Hamas arasındaki çatışmalar gündeme damgasını vurdu. Bağımsız Filistin için mücadele eden bu iki gücün birbirine düşmesi İsrail`in işine yaradı.
Uluslararası kamuoyu, İsrail yönetimine Batı Şeria`da daha fazla Yahudi yerleşimi yapmaması çağrısında bulundururken İsrail İşgal haritasını büyütüyor. Yaklaşık 6 ay önce Savunma Bakanlığı’nın ortaya çıkan haritası, bu topraklarda sistematik bir işgal olduğuna yönelik şüpheleri güçlendirmişti. Batı Şeria ve Gazze`de yaşayan Filistinlilerin, Toprak Günü anması için kitlesel eylemler düzenlediği günlerde ortaya çıkan harita, tartışmalara neden olmuştu.
Dror Etkes adlı bir yerleşim karşıtı eylemcinin bilgi edinme hakkı kapsamında bakanlığa başvurmasının ardından yaklaşık 6 ay önce yayınlanan haritada, Batı Şeria`da İsrail`in sistematik bir işgali olduğuna yönelik iddiaları tekrar gündeme getirmişti.
Harita, İsrail yönetiminin gizlice Batı Şeria`da ki toprakları parsellediğini ve buralara yerleşimler inşa edildikten sonra adlandırdığını ortaya koymuştu.
Etkes, haritada İsrail toprağı olarak belirlenen bölgelerin, İsrail`in Batı Şeria`da inşa ettiği duvarla ayırdığı Filistin topraklarını da kapsadığının altını çizmişti.
Tel Aviv, Lahey Adalet Divanı`n da bu duvarın güvenlik gerekçesiyle inşa edildiğini ileri sürmüştü. Batı Şeria`yı parçalara ayıran duvar, Filistinliler tarafından “işgal duvarı” olarak adlandırılıyor. Haritadaki parsellerin duvar ile kesişmesi, İsrail`in resmi teziyle çelişiyor.
Haritada belirlenen 569 parselin toplam kapladığı alan, 627 kilometrekareye ulaşıyor. Bu da Batı Şeria`nın yüzde 10`una tekabül ediyor.
Etkes`e göre, yerleşimler sistematik olarak büyütülüyor. Bu da İsrail`in uluslararası hukuku ihlal ettiğine işaret ediyor.
1990`dan sonra inşa edilen 23 “yasal olmayan yerleşim”, haritada “uygun araziler” olarak gösteriliyor. Etkes, bu durumun işgali genişletme politikasının bir parçası olduğunu savundu. Haritada dikkat çeken bir diğer ayrıntı ise bazı isimlendirilmiş parsellerin, yasal olmayan yerleşimlerle aynı adı taşımaları ve bunlardan sadece birkaç kilometre ötede olmaları.
Etkes, İsrail`in böylelikle yerleşimleri bu alanlara doğru genişletmek istediği sonucuna vardığını söylüyor.
Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Konseyi, Batı Şeria ve doğu Kudüs`te Yahudi yerleşim birimlerinin inşaatını incelemek için bir heyet göndereceğini açıklamıştı.
İsrail yönetimi ise BM heyetinin ülkeye sokulmayacağını duyurmuştu. İsrail`in Golan Tepeleri, Batı Şeria ve Doğu Kudüs`te yerleşimleri bulunuyor. Uluslararası Adalet Divanı, bu yerleşimlerin yasa dışı olduğuna karar vermişti.





Benim adım hâla Filistin..
Ya sizin?..



18 Temmuz 2014

DEMEK Kİ;....





Hiçbir şey yazmayacağım başkaca..
Şu cümle, anlatsın size, duygularımı, düşüncelerimi, gözyaşlarımı..

DEMEK Kİ, yıllar yıllar önceki dünya insanlarından bazıları savunma hakkını kullanıyordu. BÖYLE Mİ DEMELİYİZ BU DURUM KARŞISINDA ŞİMDİ?..


Demek ki neymiş,
Birileri de bir zamanlar; savunma, içten içe kemirene karşı önlem alma, yok etme hakkını kullanıyormuş bu zalimlere karşı, öyle mi?.






BENİM de ADIM FİLİSTİN..
Özgürlüğe vuslatın yakın Filistin..
Bende Filistin'im..


Not: Umarım bugün birçok insan Diyanet İşleri Başkanının 'Cuma Hutbesi'ni dinler..





15 Temmuz 2014

REJİMİ BOZDURDUN BANA ARDA..:)



Benim pide hafif sarkık, tam yuvarlak hatlara sahip değil. Yaşlanmış zannımca ben gibi :)

Aynı onun gibi hazırladım. Malzemeden çalmadım. Hatta harcını bol bol tereyağladım..

Sonuç mu?. Yendi, bitti, gitti..
Üstelik son halinin fotoğrafını bile çekemedim. Fırından çıkardım. Ezan okundu. Hemen paylaştık Goncam'la :).. Ne zaman yedim, ne zaman bitirdim. Dilim damağım yanmadı mı?. Hatırlamıyorum bile. Tek hatırladığım:

Muhteşemdin: 'Pastırmalı Kaşarlı Pide'..

Allah yiyemeyenlere de nasip etsin.
Cümlemizin sofralarını böyle güzel lezzetler süslesin..
En çok da, Ramazan ayında..



Pastırmalı Pide/Tarif Arda'dan..

13 Temmuz 2014, 18:37
Malzemeler;
1 adet yuvarlak ramazan pidesi
10-15 adet dilimlenmiş pastırma
½  su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
3 adet yumurta

Hazırlanışı;
Pideyi alıp ortası havuz olacak şekilde, ortasındaki üst pide katmanını çıkartın.
İçine yumurtaları kırın. Yumurtaların sarısı açıkta kalacak şekilde üzerine ince kıyılmış pastırma, rendelenmiş kaşar peyniri serpin ve 200 derecede önceden ısıtılmış fırında 10-15 dakika pişirin.
Ardanın Mutfağı/TV8
Harika sunumuyla, şirin genç adam:))
Not: Sahura daha çok yakışır gibi ama pastırma sahurda yenirse çok susatabilir. Canınız ne zaman çekerse o zaman yiyin..

07 Temmuz 2014

TATLI EVSİZ :))






https://www.facebook.com/photo.php?v=342625505895181
(buraya tıklayıp izlemeyi sakın ihmal etmeyin)



Günaydınnnn!.

Güzel bir hafta dilerim, güzel dünya'm sana..
Güzel dünya'mın, güzel insanlarına..

Gülümseyerek başlayın haftaya. 
Günleriniz hayır ve bereket dola..